5-kornsbagel med laksecreme

Hjemmelavet bagels med femkornsbrød

Træt af madpakken ? Mangler inspiration til picnic kurven ? Eller er du bare ret tosset med godt hjemmebag?

Samme her ?

……

Smid en dej over en aften inden du hopper i seng, form og bag brødet efter job/skole dagen efter og smid dem i fryseren eller nyd dem med det samme ? Personligt er jeg ret glad for fryseren, det er bare så dejlig nemt lige at kunne hive lidt let frokost/ aftensmad op efter en lang dag ?

5-kornsbagel med laksecreme
Forb. tid
1 t 10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
1 t 50 min
 


Ret: brød, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 8 bagels
Ingredienser:
  • 25 gram. gær
  • 4 dl. lunkent vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl. femkornsblanding
  • 100 gram. fuldkornsmel
  • 250-300 gram. hvedemel
Fremgangsmåde:
  1. Opløs gør i vand, tilsæt salt, olie og æg og rør godt.

  2. Tilsæt havregryn og femkornsblandingen, og rør godt sammen, tilsæt fuldkornsmel og rør roligt hvedemelen i. Dejen må gerne være lidt klæ. - Kornene suger godt af væsken under hævningen. 🙂

  3. Stil dejen til hævning i køleskabet og lad stå natten over. (Du kan sagtens stille den lunt i 60 min. hvis ikke du har hele natten. 

  4. Forvarm ovnen (varmluft) på 180 grader og form 8 gode store boller ud af dejen.

  5. Stik en finger i midten af bollen og udvig så der kommer et fint stort hul.

  6. Lig din bagel på en bagebeklædt bageplade og bag ved 200 grader i 30-35 min.

  7. Bank i bunden af en bagel, lyder den hul er de færdige.

  8. Brug hvilket som helst fyld 🙂 Jeg brugte en let lakserilette og godt med frisk grønt 

 

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering