In Kager og sødt/ Naturen som spisekammer

Æblekage med kanel og hakkende mandler

Æblekage med kanel og hakkede mandler - FrøkenMadglad

På min morgentur i morges, snublede jeg tilfældigvis over et skønt æbletræ og kunne lynhurtigt se at jeg umuligt kunne gå videre uden lige at nuppe en håndfuld med hjem. Endnu en grund til at jeg elsker elsker elsker naturen, så noget sker bare 🙂 Jeg mener, hvem elsker ikke at finde spiselige og inspirerende ting i naturen? Ja…. Hvert fald ikke mig. 🙂 Så min start på eksamenslæsningen måtte jo være at kaste en lækker efterårskage sammen og ind i den lune ovn. 🙂

Ligger du tilfældigvis også inde en en håndfuld æbler? Har et æbletræ i haven ? Måske naboen har et du kan nuppe et pr. fra ? Eller elsker du også bare æblekage? Så ud i køkkenet med dig 🙂

Æbler

Tilberedningstid: 10 min
Bagetid: 45 min ved 180 grader varmluft

Ingredienser:

  • 3 æbler (500 g. uskåret)
  • 2 spsk. ægte kanel (urtegram) eller alm.
  • 2 spsk. rørsukker til kanelblanding
  • 200 g. smør
  • 150 g. rørsukker
  • 50 g. hakkede mandler
  • 2 tsk. vaniljepulver / sukker – lige hvad du har hjemme
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 æg.
  • 300 g. mel
  • 10 g. blød smør til at smøre formen

drikkevareroversigt-4

Fremgangemåde:

  1. Start med at tænd ovnen og smelt smørret
  2. Skræl og skær æblerne i både og lige dem i en skål
  3. Bland kanel og rørsukker til en blanding og vend i æblerne
  4. Lad dem trække til de skal bruges
  5. Tag en ny skål og hæld rørsukker, hakkede mandler og smør godt sammen, tilsæt æg og mælk
  6. Sigt så mel, bagepulver og vaniljepulver i dejen og rør godt rundt så dejen er lækker homogen
  7. Tag en bageform efter eget ønske… Jeg brugte en rund bageform 26 cm
  8. Smør formen og hæld dejen heri. Lig æblerne som du lige synes og tryk dem en smule ned i dejen når alle æblerne er lagt
  9. Så er det tid til at fylde din skønne kage i ovnen
  10. Sæt den på en rist i midten af ovnen og bag ved 180 grader i 45-50 min.
  11. For at sikre at kagen faktisk er færdig
  12. Kan du med fordel stikke en kødnål eller andet spidst i toppen
  13. Sidder der lige fast på nålen er kagen ikke færdig
  14. Synes du alligevel at den har en fin farve, kan du folde lidt sølvpapir over og give den til dejen ikke længere hænger fast.

 

Håber I nyder den ligeså meget som vi gør herhjemme 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply