Til mortensaften hører sig and til, om du så skal sidde hjemme alene eller fejre denne aften i familienslag, skal du ikke snydes for et godt måltid. Denne andesalat er lidt mere i den sunde retning i forhold til en stor fed andesteg med alt der hører sig sig, men et virkelig lækkert bud på hvordan mortensaften også sagtens kan være, især hvis ikke man lige har en helt hær at dele anden med.
Personligt er jeg helt forelsket i and, andestreg er klart en vinder og ja, en halv liter andesovs skal der selvfølgelig også på for at sætte prikken over iét, men sundt kan man ikke ligefrem påstå sådan en omgang er. Derfor er denne lækre andesalat klart en af mine favoritter og så må andestegen og sovsen vente til den 24. december 🙂

Salaten er til 2 personer
Tilberedningstid: 40 min.
Ingredienser:
- 1 stk. andebryst (200 g.)
- 4 grønkåls blade
- 1/2 granatæble
- 1 friske øko pærer
- 50 g. hasselnødder
Sennep vinaigrette:
- 1 tsk. dijonsennep (behøves det ikke)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. honning
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180° varmluft
- Snit en halv cm. ned i andefedtet så du har fine firkanter
- Krydr andebrystet med salt og peber
- Brun den i olie på en pande i små 5 min.
- Steg kødet færdigt i ovnen i 20-30 minutter, til centrumstemperaturen er 60°.
- Lad kødet køle utildækket, og skær det i fine skiver.
- Skyl grønkål og snit i mundrette stykker
- Bland sennep vinaigretten og vend med grønkål
- Skyl pærer, skær det i skiver og tør let med et håndklæde
- Bank granatæblerne og pil kerne ud.
- Hak hasselnødderne
- Bland alle ingredienser og anret med andebrystet inden servering
No Comments