Skovbærtærte

Så kom første skoledag efter sommerferien langt om længe, en dag jeg har set alt for meget frem til. Ikke at jeg ikke har nydt at have ferie, det er skam ikke der den ligger. Neej… De næste 6 uger skal jeg have et valgfag “Ernæring og Sundhed i udeliv” hvilket jeg har glædet mig overdrevet meget til. Idet jeg allerede havde fri kl 12.00 og har læst til resten af ugen, kunne jeg ikke holde mig fra køkkenet da jeg kom hjem 🙂 I får derfor en let og lækker bærtærte til eftermiddagskaffen 🙂

Bærtærte

Ingredienser:

En 26 cm. stor tærteform.

Bund: (Mørdej)

 • 200 g øko hvedemel
 • 150 g. koldt smør
 • 80 g øko rørsukker
 • 1 tsk. salt
 • 1 æggeblomme
 • 2 spsk vand

Fyld:

 • 1 dl. mælk
 • 2 spsk. rørsukker
 • 2 æggeblommer
 • 1 1/2 tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. hvedemel
 • 2 1/2 dl. piskefløde
 • 500 g. blandet friske bær

Bærtærte

Fremgangsmåde:

Start med at tag en skål hvor du blander mel, sukker, salt, æggeblomme og smør sammen til en fin og fast kugle. Dæk kuglen til og lig i køleskabet i 1 timer.

Tænd nu ovnen på 160 grader varmluft

Nu tager du en gryde og hælder mælken heri og lader den koge op, når mælken er omkring kogepunktet tages den af varmen og lader køle af. Tag en ny skål og pisk æggeblomme, sukke og vanilje til en fin hvid creme. Bland så ligeså stille melet heri og dernæst den nu lune mælk. Tag så en si over gryden og hæld hele cremen heri og varm op under oprørning i 5 min.

Tag din mørdej ud af køleskabet og kul den ud i en fin cirkel stor nok til at kunne ligge i tærteformen. Stik så små huler rundt i bunden med en giffel, lige et stykke bagepapir over og et mindre ildfast fad der kan stå i midten at formen. Bag så dette i 15 min. hvorefter du tager fadet og bagepapir af og bager uden noget i yderligere 15 min. Tag tærten ud og lad køle af på en risk.

Pisk fløden til en let flødeskum, bland så forsigtigt i cremen, Fordel denne ud over tærten og pynt til sidst med friske bær.

 

Skal du bruge den til gæster senere kan den fint stå i køleskabet, dog maks 1 time. 🙂

Rigtig god mandag derude.

 

No Comments

Leave a Reply