Bananbrød

Da jeg arbejdede i børnehaven lavede vi ofte forskellige frugtbrød som eftermiddagssnacks, hvilket altid var et hit, men efter jeg stoppede lavede helt naturligt med at lave dem i samme grad 🙂 

– Meeeeen de sidste 3 år, er der sket en kæmpe omvæltning i mig liv, udover at være landet i noget der ligner – mit drømmejob, har vi kæreste og jeg købt en lejlighed vi gennemrenoveret, under renovationen fandt vi ud af at jeg ventede mig med en lille sød pige – og da hun så kom til verden. Blev vi ret hurtige enige om at Københavnerlivet skulle skriftes ud med et mere “børnevenligtliv”. Vi var super heldige og fandt på få måneder drømmehuset, hvilket dog også liiiiige skulle have en ordentligt omgang før det var indflytningsklar.

 

 

Puuuuh…… Forpustet over de mange renoveringer og nye tilværelse? – Også her…. Men nu er vi endelig ovre på den anden side, er godt på plads, nyder vores “lille” nu 14 måneder gamle lille pige, og hinanden med have og egen carport 🙂 ……..Tro mig, med 8 år i konstant søgning på parkeringspladser, er det virkelig et privilliegium at kunne køre direkte ind i og sætte bilen. 🙂

 

 

Nok om det… Jeg er så småt begyndt og få lysten til at lege med kameraet og ikke mindst i køkkenet. Da hjemmesiden ikke har været aktiv i flere år, har systemet ved en opdatering, været gået godt og grundigt ned. Så jeg bygger liiiiiige siden op på ny og forsøger hen af vejen at sætte lidt forskelligt ind. 

 

 

….. Tilbage til bananbrøddet, vores datter er fuldstændig pjattet med dette bananbrød, har du også små størrelser kan du med fordel bage dem i små muffins/brød forme og fryse ned til ulvetimen. De er nemme, lækre og lægger en god bund op hen af eftermiddagen.

 

 

 

 

Jeg håber I synes opskriften, velbekomme 🙂 

Bananbrød
Tilb. tid
55 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: brød, Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: bananbrød, børnevenlig, eftermiddagssnack
Antal: 4 personer
Ingredienser:
  • 4 hele modne bananer (gerne gode mørkebrune/sorte)
  • 4 æg
  • 50 gram 70% chokolade
  • 3 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 50 gram fuldkornmel
  • 100 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Mos 3 bananer godt

  3. Hak chokoladen groft, jeg brugte en 70% fra toms

  4. Rør banan, chokolade, æg, vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og kanel godt sammmen

  5. Tilsæt fuldkorn og hvedemel og rør til en homogenmasse

  6. Beklæg brødformen med et bagepapir og hæld dejen heri

  7. Skær den sidste banan på langs og tryk den godt ned i dejen

  8. Bag brøddet i midten af ovnen i 35-40 min. indtil brøddet er gyldent og du kan stikke en kødnål ind til midten uden der sidder dej tilbage herpå.

  9. Lad brøddet afkøle på en rist og server den til en god kop te