Blommemarmelade

Noget der er et most ovenpå ostemadder er altså marmelade. Siden jeg var lille har jeg altid fået ostemadder med marmelade og mon ikke der er andre af jer der også mener at en ostemad ikke går uden marmelade? Men hvad med blommemarmelade? Hvorfor ikke? Da jeg var i føtex sidst dag havde de nemlig tilbud på blommer, hvilket jeg selvfølgelig ikke kunne gå videre uden liiiiige at stoppe op og tænke en ekstra gang hvad jeg kunne lave med dem og selvfølgelig, blommemarmelade. Hvad endnu bedre var, var da jeg kom hjem og kom i tanke om jeg havde glemt toppings til min morgenmad. Stod det selvfølgelig klart at jeg bare fyldte lidt blomme marmelade på. Helt perfekt og så fik jeg slået to fluer med et smæk uden at gå udenfor en dør igen. Jeg tror ikke jeg lyver hvis jeg siger at jeg nok bor på Københavns eneste bakke, så det at kunne blive inden døre var virkelig et hit. 🙂 Og udover den også skal bruges som topping, skal den da bruges til lagkage i weekenden, hvor min moster fylder år. Hvad tænker du en marmelade kan bruges til? 🙂

 

Ingredienser:

 • 1 kg. solmodne blommer, svarende til 16 blommer
 • 1 dl. vand
 • 500 g. sukker
 • 1 brev konserveringsmiddel ( Jeg bruger den røde fra tørsleffs, uden konservering)

 

Fremgangsmåde:

 1. Start med at finde nogle marmelade glas og skold dem med kogende vand
 2. Glasset på billedt er fra Føtex til 16.- og der er til to hele glas i denne portion
 3. Tag nu en gryde og vej 1 kg. blommer af skyllet og uden sten
  1. Tilsæt så 1. dl vand og sæt gryden til kog
 4.  Når blommerne og vandet har kogt så længe at alle blommerne er blevet en del af lagen, hvilket tager ca. 10 min der kan med fordel røres imens, tilsættes sukkeret
 5. Lad nu massen koge yderligere 10 min. og tag af varmen
 6. Blend evt. de store blommestykker for at få en lækker fint masse uden klumper
  1. Sæt så gryden på varmen igen og tilsæt konserveringsmiddel og rør under opkogning i 1-2 min. inden marmeladen hæles på glas
 7. Lad marmeladen køle helt af inden låget lukkes.

Sønderjydens knasende knækbrød

Rigtig god fornøjelse <3

1 Comment

 • Reply
  Blommesalat med hvidkål og hasselnødder - Frøken Madglad
  13. november 2016 at 6:30

  […] jeg ikke gå forbi et godt tilbud og måtte have en god portion med hjem, en god andel gik til min blommemarmelade, nogle til bagteblommer, nogle til frugtskålen og ja et pr. blev da også spist med det […]

 • Leave a Reply