In Salater

Blommesalat med hvidkål og hasselnødder

Blommer er ret lækre i sig selv, men det er let at kombinere det med fantasiens verden. Jeg er virkelig pjattet med at spise blommer i sin egen forstand, men i da jeg handlede på vej hjem fra job i dag. Kunne jeg ikke gå forbi et godt tilbud og måtte have en god portion med hjem, en god andel gik til min blommemarmelade, nogle til bagteblommer, nogle til frugtskålen og ja et pr. blev da også spist med det samme… Meeeen… Indtænkte den lidt i vores kålfest herhjemme og endte ud i denne virkelig lækre blommesalat med hvidkål og hasselnødder. Mmmm… Blommer går bare godt til det meste 🙂

Blommesalat med hvidkål og hasselnødder

Salaten er beregnet til 2 pr. som tilbehør
Tilberedningstid: 15-20 min

Ingredienser:

  • 1/4 del hvidkål
  • 5 blommer
  • 1/2 granatæble
  • 50 g. hasselnødder
  • 1 bdt. frisk persille

Dressing

  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Flæk hvidkålet i fire, skyl bladene snidt kål fint. Tag halvdelen af den fjerdedel du allerede arbejder med, og lig den i en pose på køl, lav evt. en let hvidkålssalat med granatæble og ristede saltmandler i morgen
  2. Skyl blommer og skær i både rundt om stenen
  3. Bank kernerne ud af granatæblet og bland med kål og blommer
  4. Bland dressingen og smag til, den skal være lige syrlig. (Det passer rigtig godt til den søde salat)
  5. Vend salaten i dressingen
  6. Klip persillen af bundet, skyl og lig på til tørre på et hviskestykke.
  7. Rist evt. nødderne for at opnå en mere umarmi smag
  8. Anret på et fad og pynt persillen

img_8671

Velbekomme 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply