In Salater

Bønnesalat med frisk chili og feta

E-vitamin, selen, jern, kalium C-vitamin, kalk og ikke mindst folat er alle vitaminer der findes i bønner. Så hvorfor ikke spise en masse når de nu er så sunde ? Det er ikke for sjov de er blandt de sundeste fødevarer i verden. Bønnerne er super lækre, men for søren hvor kan man dog blive forvirret over hvilke man skal og ikke skal spise og hvorfor den ene slags er sundere end den anden. Jeg har valgt at lave en bønnesalat med tre forskellige slags bønner og samt friske ærter fra haven. Nogle friske og to forskellige der lige skal blødes op natten over.

Ingredienser:

  • 1 dl. hvide bønner
  • 1. dl røde bønner
  • 150 g. friske bønner
  • 200 g. friske bælgærter
  • 100 g. soltørret tomater
  • 1,5 frisk chili
  • 200 g. blok feta

Bønnesalat

Fremgangsmåde:

En god ide er at ligge bønnerne i blød 12-16 timer før de skal bruges. Har man ikke tid eller tålmodighed til det, så kan bønnerne koges i 5-10 min. og lade trække i 2,5-3 timer.

Skyl de friske bønner i koldt vand, og blanchere dem let sammen med de friske bælgærter.

Når man skal blanchere noget, skal der blot koges noget vand og hælde over de ønskede grøntsager i en skål og hælde det fra igen efter 3-5 min. På den måde bliver grøntsagerne en smule kogt men beholder sin tekstur og lækre sprødhed. Nogle blancherer i en gryde. Jeg blancherer på denne måde for at gøre det lidt hurtigt og nemt.

Skær chili og blokfeta i terne og bland alle ingredienserne inden servering.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply