In Naturen som spisekammer/ Sylte og marmelade

Brombærsyltetøj af frisk plukkede brombær

Sensommeren er ligestå stille ved at snige sig an, hvilket ligeledes betyder at naturens lækre søde brombær ligeså stille er ved at være plukkeklar 🙂 I torsdag var S og jeg på bærjagt hvor vi endte med at plukke 3 gode kg. solmodne brombær. Måske vi egentlig kunne have haft 4 kg. med hjem men altså… man skal vel også have lov at smage 🙂 De var super lækre og vi blev derfor enige om at nogle skulle fryses ned og bruges som isterninger i lækre drinks i løbe af efteråret, lidt skulle fryses ned til smoothies i de kolde mørke vintermorgner mens der selvfølgelig også skulle bruges nogle til marmelade. Må nok indrømme at det ikke er sidste gang jeg leger med brombær i marmelade. For søren hvor blev det lækkert og især ovenpå en god morgenbolle med ost på 🙂

IMG_3180

Ingredienser:

  • 500 g. solmodne brombær
  • 500. sukker
  • Saften af 1/2 økologisk citron
  • 1 kanelstang
  • 1/2 flækket vaniljestang

IMG_3182
Fremgangsmåde:
Rens de modne bær og lig i en gryde, tilsæt de resterende ingredienser og bring langsomt i kog. Rør kontinuerligt i gryden så sukkeret opløses. Sluk og tag gryden af varmen og lad det trække i 30 min. hvorefter det sættes på kogepladen og koges op igen i 5 min. Si så bærende fra og hæld på rengjorte og skoldede glas, mens resten af massen koges ind. Hæld nu massen på glas og luk lågene tæt og sæt på køl. Det er en god ide at vente med at sætte glassene på køl til de ikke er varme længere. Sættes de direkte på køl som nogle anbefaler, risikerer du at varmen går ind og fordærver resten af dine fødevarer i køleskabet. Hvilket ingen har interesse i 🙂

Brombærsyltetøj


Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply