Chili sin carne

Er Chili con og Sin carne ikke mere eller mindre af det samme?

Chili sin carne er det perfekte alternativ til kødretten chili con carne 😉

Vi bevæger os mere og mere over i et grønt og mere bæredygtigt samfund hvor kød bliver fravalgt som en aktiv del af maden. I forskellige daginstitutioner og kantiner for dens sags skyld. Er der hver uge en kødfri dag. Men helt ærligt? Jeg synes egentlig de kødfri dage er ret lækre og så er det dejlig lette måltider som ikke ligger for tungt.

 

 

Chili sin carne med kikærter og frisk persille
Frøken Madglad: Frøken Madglad
Ingredienser:
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 helt hvidløg
  • 1/2 rødløg
  • Saften fra en øko citron
  • 200 ml. / 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl øko skummet mælk
  • 200 gram. / 1 dåse kikærter
  • 200 gram. / 1 dåse kidney bønner
  • 150 gram. majs
  • 1 spsk. stødt chili
  • 1 spsk. stødt karry
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. stødt allehånde
  • 1 bdt. frisk persille
  • 250 ml. økologisk creme fraiche
Fremgangsmåde:
  1. Start med at lav din bund - Snit de forskellige løg fint og svits dem i olie, lidt karry, chili, allehånde, garam masala og saften fra citronen.

  2. Tilsæt de hakkede tomater og blend med en stavblender, kan undlades. 

  3. Tilsæt, mælk, kikærter og kidney bønner.

  4. Lad retten simre små 20 min. og smag til med allehånde, peber, evt. lidt salt.

  5. Skyl og snit det friske bredbladet persille og brug den som topping. 

  6. Server retten med den cremet øko creme fraiche og den friske persille.

    Velbekomme 🙂

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering