In Brød og Boller

Chokoladeboller med fuldkorn og kærnemælk

Opskriften er beregnet til 12 boller

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 2 dl. lunkent vand
  • 2 dl. kærnemælk
  • 2 æg
  • 450 g. chokolade (Jeg brugte 77 %)
  • 150 g. fuldkornsmel
  • 350 g. hvedemel
  • 2 spsk. skummetmælk til pensling

 

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vand
  2. Hak chokoladen
  3. Tilsæt kærnemælk, æg, chokolade og fuldkornsmel
  4. Rør dejen så den bliver en våd masse
  5. Tilsæt hvedemel
  6. Ælt dejen godt til en homogen og smidig dej
  7. Lad dejen hæve i 60 min.
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  9. Bag bollerne midt i ovnen i 12-15 min.
  10. Vend bollerne og dunk i bunden, lyder bollen hul er den færdig.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply