In Måltider

Cremet græskarsuppe med chiliflager

Er cremet græskarsuppe med chiliflager også en smule for fansi for dig, bare rolig. Jeg har været der, i nogle år efterhånden har jeg tænkt at det var lidt for Københavner agtigt. Men eftersom jeg også er lidt at en tilbudshaj har det været svært at komme udenom det. Sidste år fik jeg så købt mit første hokkaido græskar og butternut, hvilket jeg virkelig blev overrasket over. For hold nu op, de er jo bare lækre søde og helt fantastiske i smagen 🙂 Virkelig jysk at det skulle tage mig så lang tid, men altså… Rom blev heller ikke bygget over en nat vel. Siden hen er der kommet en del græskar eller butternut i forskellige smagsfulde salater, cremede dip og brød. I dag blev var der så en halv af hvert græskar i køleskabet, og så røg de lige en tur i gryden og under stavblenderen og bum, så er der en lækker cremet men stadig sød og efterårs agtig suppe.

Er du også en smule tilbageholdende, vil jeg bare sige….. Spring ud i det, har endnu ikke fået fremstillet en ret der ikke smager vidunderligt.

Varm græskar suppe

Retten er til 4 personer

Tilberedningstid: 40 min.

Indgredienser:

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 1/2 hokkaido græskar
  • 1/2 Butternut – her kan der bruges 1 helt af den ene
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 liter. grøntsagsbolluion
  • Græskarkernerne fra græskaret
    • 25 g. smør
    • 2 fede hvidløg
    • 1 tsk. chilipulver
    • 1  tsk. paparika

Fremgangsmåde:

  1. Snit løg og hvidløg
  2. Skyl og skærgræskarene i tern
  3. Svits løg, hvidløg og græskartern og tilsæt chiliflager og gurkemeje
  4. Kog 1 liter vand i en elkedel og opløs en grøntsagsboullion heri og hæld op i gryden
  5. Lad suppen simre i en 30 min.
  6. Græskarkød fjernes fra kernerne og ligges på en varm pande
    1. Tilsæt smør, chiliflager og gurkemeje
    2. Steg kernerne til de popper
    3. Lad køle af inden servering
  7. Blend suppen i med en stavblender og server med kerner, evt. bacontern og økologisk cremefraiche

Varm græskar suppe

Velbekomme 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply