Fastelavnsboller m. vaniljecreme

Ingredienser:

Dejen:

  • 25 g. økologisk gær
  • 1 dl økologisk skummetmælk
  • 2 æg.
  • 25 g. økologisk rørsukker
  • 500 g. økologisk hvedemel
  • 250 g. smør

Vaniljecreme:

  • 2 æg.
  • 30 g. majsstivelse
  • Korn af en halv vaniljestang
  • 5 dl økologisk skummetmælk
  • 75 g. økologisk rørsukker

Glassur:

  • 300 g. flormelis
  • Kogende vand
  • Kakao

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i skummetmælken. Tilsæt æg og rørsukker. Kom derefter det bløde smør og mel i lidt ad gangen og ælt ingredienserne sammen til en masse, i ca. 3-5 min. Lad nu dejen hvile et lunt sted i 30 min.

Lav vaniljecremen: Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker, og kog det hele op i 30 – 60 sek. under omrøring. Når cremen har fået en fast konsistens, tages den af varmen. Stil cremen til afkøling

Efter 30 min. deles dejen i 20 lige store dele, rulles i firkanter. Kom en teskefuld creme i midten af en firkant og luk bollen ved at folde alle hjørnerne på midten. Vend bollen om og læg den på en bageplade med bagepapir.

Lad nu bollerne hæve i ca. 2 timer et lunt sted. Bag derefter bollerne i ovnen ved 200 grader i 12-15 min. Tag bollerne ud og lad dem køle af, før du rører glasuren sammen og pynter bollerne.

No Comments

Leave a Reply