Fiskepinde med en kold remoladesauce

Prøv med fisk 🙂

At få fisk ind 2 gange i hverdagen kan være en udfordring, især når børnene laaaaange sug og mindre positive kommentarer ryger lige tilbage i hovedet. Men helt ærligt……! Fisk er VIRKELIG en vinder, det handler ofte om at være kreativ og lave et eller andet sjovt som gør det lidt mere lækkert at sætte sig til spisebordet med en fiskeret. Er det heeeeeelt umuligt at få fisk i dem derhjemme, så prøv at tag børnene med i køkkenet og lav disse nemme fiskepinde med en kold remoladesauce.

 

I børnehaven laver vi fisk til frokost 2 gange i ugen, 2 mindre retter og 1 hovedmåltid. Noget vi har erfaret det sidste års tid, er at børnene faktisk er reeeet glæde for fisk, de skal bare lige lærer det. De her nemme fiskepinde vil jeg våge at påstå lige ligger til højrebenet og er en sikker vinder. 🙂

Håber I vil prøve det af og smide en kommentar med feedback på hvordan jeres børn tog imod dem 😀

Sprøde fiskepinde med kold remoladesause

Nemme fiskepinde

  • 800 gram. hvidfisk uden skind og ben (vi brugte brosme)
  • 3-4 m/l æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 1/2 saften Saften af 1/2 citron
  • 2-3 dl. rasp

Kold remoladesauce

  • 2 spsk. skyr
  • 3 spsk. cremefraiche
  • 2 dl. remolade let
  • Skallen fra en økologisk citron
  • Saften af 1/2 citron
  • 1 spsk. rørsukker

Nemme fiskepinde

  1. Tag to skåle og fyld rasp og salt i den ene og æg, mælk og citronsaft i den anden.

  2. Pisk skålen med æg, mælk og citronsaften.

  3. Skær fisken i mindre mundrettestykker.

  4. Vend fisken i skålen med æggemassen og derefter i raspen.

  5. Lige fiskepindene på en bageplade beklædt med bagepapir.

  6. Bag fiskepindene i ovnen i 10-12 min. ved 170 grader varmluft.

Kold remoladesauce

  1. Rør alle ingredienserne sammen men gem citronsaften til sidst. Smag så til med citronsaften.

 

No Comments

Leave a Reply