Jordbærsyltetøj med hyldeblomst

Frisk jordbærsyltetøj med hyldeblomst

Danske jordbær er og bliver de bedste jordbær der findes, hvilket jeg er sikker på I kan give mig ret i. Herhjemme spises de oftest med mælk og sukker eller vaniljecreme som dessert på en skøn sommerdag, men i dag da var C og jeg var ude at plukke de flotte danske bær, boomede det med masser at små fine jordbær som alle havde efterladt, netop fordi vi danskere helst vil have de store flotte bær til vores dessert eller til den flotte jordbærkage. Jeg tænkte straks at disse små bær og stadig flotte bær selvfølgelig ikke skal gå til spilde, vi må tænkte på vores klima, madspild og miljø jo, derfor plukkede vi disse lækre små “rester” og tog dem med hjem for så at trylle dem til en lækker syltetøj, dog med et lille tvist, idet jeg lige har lavet en skøn økologisk hyldedrik, som smager helt perfekt ned i.Jordbær

 

Ingredienser:
  • 1 kg. jordbær
  • 500 g. økologik sukker
  • 1 økologisk citron
  • 1 pose melanin til syltning
  • 1 dl. økologisk hyldedrik
Fremgangsmåde:
Start med at rense de fine bær og lig dem i en gryde sammen med sukker. Skyl og skær citronen i fine skiver og kom den ned til bær og sukkeret, kom posen med melanin i og varm så massen op ved en mild varme og lad den koge i ca. 10-12 min. til alt sukkeret er helt opløst og massen er tyknet lidt. Når massen afkøles bliver den hurtig tæt og tyk, den behøver derfor ikke være tyk under kogningen.
Tag syltetøjet af varmen og lad det køle af, når massen er kølet af i en 10 min. kan hyldedrikken hældes i og røres godt rundt. Denne kan selvfølgelig udlades hvis det ikke ønskes.
Find nogle rene syltetøjsglas og skold disse med kogende vand inden syltetøjet hældes på, det er en god ide at lade syltetøjet være kølet helt ned inden de hældes på. Derefter opbevares de i køleskabet.
Frisk jordbærsyltetøj med hyldeblomst
Rigtig god fornøjelse 🙂
Pssst… Den er SÅ lækker på de sunde søndagsboller.

No Comments

Leave a Reply