In Måltider/ Opskrifter

Fuldkornspizza med nye kartofler og serrano skinke

Mmmm… Pizza. Er pizza også noget ekstra lækkert for dig, så prøv lige at smag denne her. I min optik er pizza noget man spiser når der skal hygges lidt ekstra, og den skal helst være lavet fra bunden, på den måde bestemmer man selv hvor grov og tyk bunden skal være og vælger hvilke ingredienser der der skal på, præcis som denne her. 🙂

(2 store pizzaer)

Ingredienser:

Dejen:

  • 1/2 pk. gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. oregano
  • 150 g. grahamsmel
  • 200 g. hvedemel

Fyld:

  • 300 g. nye skubbede kartofler
  • 250 g. frisk mozzarella (2 poser a 125 g.)
  • 4 fede hvidløg
  • 3 spsk. rapsolie
  • 50 g. parmasen ost
  • 130 g. serrano skinke ( 2 pk. a 70 g.)

Fremgangsmåde:

Start med at lav pizzadejen, opløs gør i lunkent vand og tilsæt salt, olivenolie, oregano, grahamsmel og tilsæt hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen til den er smidig og elastisk og stil den et lunt sted i 30 min. Mens dejen hæver sig stor. Skylles og skæres kartoflerne i skiver. Her kan der med fordel bruges et mandolin- eller rivejern. Fyld kartoflerne i en skål med koldvand indtil pizzaerne tilberedes. Skær mozzarella i tynde skiver og parmesan osten fint.

Når dejen er færdig med at hæve, deles den i to og der bruges en kagerulle til at lave to flotte runde pizzaer. Pensel rapsolien udover begge pizzaer og lig kartoflerne fint. Til sidst toppes med parmasen og mozzarella. Bag nu pizzaerne i en forvarmet varmluftsovn ved 225 °C i 10-15 min. til de er gyldne og sprøde. Tag så pizzaerne ud og lig serrano skinke på inden servering.

Velbekomme. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply