In Måltider

Fyldte peberfrugter med oksekød og råkost

I en travl hverdag er det ikke altid køkkenet der er mest tid til at stå i, for mit vedkommende er det rart at kunne lave et let og nærende måltid på under 30 min. i hverdagen. Fyldte peberfrugter med råkost er derfor blevet en af mine favoritter, det tager små 5 min. at bikse sammen og bum så passer de sig selv i ovnen en små 25 min. Selvfølgelig skal råkosten også lige laves og der skal dækkes bord, men et let måltid som denne er bare let og ikke mindst mættende. 🙂

 

Retten er beregnet til to personer

Ingredienser:

Peberfrugt:

  • 2 store røde peberfruger eller 3 almindelige
  • 250 g. øko oksekød
  • 2 almindelig skalotteløg
  • 2 fede hvidløg
  • 1 pastinak
  • 1 gulerod
  • 2 øko æg
  • 2 spsk. husk
  • Salt og peber
  • 50 g. revet ost
  • Tørret øko timian
  • Evt. syltede rødløg til, se den nemme opskrift her.

Råkost:

  • 2 Æbler
  • 5 gulderødder
  • 2 spsk. øko citronsaft
  • 2 tsk. øko sukker
  • 1 dl. friske tranebær
  • 20 g. hakket mandler eller 1/2 dl. sesamfrø

Fyldte peberfrugt med oksekød og råkost

Fremgangsmåde:

Start med at tænd ovnen på 200 grader varmlufts. Skræl gulerod og pastinak og riv dem, hak derefter hvidløg og løg. Tag en skål og bland alle ingredienserne i en skål, pånær peberfrugter og ost. Rens og skær peberfrugterne over på langs og fjern kerner og det hvide kød, tag en kødnål og stik 4-5 huller i hver peberfrugtskal. Fyld så fyldet op i peberfrugterne og drys med ost og timian. Lig peberfrugterne i et ovnfast fad og bag i ovnen i 25-30 min.

Mens peberfrugterne er i ovnen skal der laves råkost. Rens og evt. skræl gulerødder. Riv dem på et rivejern og fyld i en ren skål. Flæk så æblerne på langs og fjern kernehus inden de ligeledes rives. Bland æblerne i gulerødderne og tilsæt citronsaft, sukker og tranebær. Hak mandlerne og bland dem ligeledes heri. Bland råkosten godt sammen og stil på spisebordet.

Let og lækkert 🙂 Velbekomme

 

Fyldte peberfrugt med oksekød og råkost

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply