In Salater

Grønkålssalat med æble og sennepsvinaigrette

De fleste forbinder grønkålssalater med noget man spiser nytårsaften, men altså…… Lad modernisering komme dig til gode og smut ud og lav denne sprøde grønkålssalat med æble og sennepsvinaigrette. Når man blander den sprøde, lidt bitre grønkål med de saftige lidt syrlige granatæblekerner og søde æbler, sker der et symfoni i munden og du får med garanti en løbende mundvige. Måske undre du dig en smule om den stærke sennep pludselig kommer ind fra siden, og slet ikke mener at den kommer til sin ret, men tro mig. Det bliver ikke sidste gang du laver denne salat i år.

 

 

img_8107

Salaten er til 4 personer

Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

  • 4 grønkåls blade
  • 1/2 granatæblekerner
  • 1 friske øko æble
  • 1 håndfuld valnødder

Sennep vinaigrette:

  • 1 tsk. dijonsennep (behøves det ikke)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning

Fremgangsmåde:

  1. Skyl grønkål og snit i mundrette stykker
  2. Flæk et granatæblet og bank kerner ud af halvdelen, gem evt. den anden del og lav evt. en citrussalat, efterårssalat med bagt græskar eller en let rødkålssalat
  3. Skyl æblet og skær det i skiver
  4. Hak valnødderne og bland alle ingredienser
  5. Bland sennep vinaigretten og smag til
  6. Bland den op i salaten og server med et lækkert stykke and eller kalkun

 

 

img_8109

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply