In Brød og Boller/ Kager og sødt/ Opskrifter

Gulerodsbrud m. gulerod, solsikkekerner og havregryn

Efter at have været en tur hjemme i min skønne barndomsby i Sønderjylland, har jeg ikke kunne få gulerodsbrud ud af hovedet. Turen til hjembyen tog mig direkte tilbage til frikvartererne i folkeskolen, hvor vi gik over til Slotsbageren efter en halv liter Mathilde kakao og selvfølgelig et kæmpe stort gulerodsbrud. Så selvfølgelig var der ikke andet for, end en tur i køkkenet. Jeg har dog ikke kunne lade være med at lege lidt med opskriften, og har derfor ændret lidt så den er blevet bare en anelse sundere end den gang, men bestemt ikke dårligere 🙂

Opskriften giver 10 store lækre brud.

Ingredienser:

  • 600 gram økologisk hvedemel
  • 400 gram økologisk grahamsmel
  • 50 gram økologisk gær
  • 5 dl. lunkent vand
  • 100 gram sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 100 gram blødt smør
  • 2 æg
  • 100 gram solsikkekerner
  • 2 dl havregryn
  • 6 revne gulerødder

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i lunkent vand, hvorefter grahamsmel, hvedemel, sukker og salt tilsættes og ingredienserne æltes godt sammen. Når dejen er fin æltes den bløde smør ind og dejen æltes smidig, Lad nu dejen hæve på et melet bord med et klæde over i 1 time.

Følg fremgangsmåden gennem billederne nedenfor.
Lav en god fordybning i midten af dejen og slå æggene ud og kom havregryn, solsikkekerne og gulerødder ned til æggene. Fold dernæst dejen sammen til en stor bolle.
Hak dejen i småstykker med fingerende og sørg for at samle æg, solsikkekerner, havregryn og gulerødder op og ind i dejen. Dejen skal være ujævn. Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 15 lige store brud med en kniv. Løft forsigtigt brudende over på en bageplade med bagepapir, hvorefter brudende får lov at hæve i 30 time.
Bag dem 15-20 min. i midten af en forvarmet ovn på 220 grader.

IMG_0364 IMG_0370 IMG_0376 IMG_0382
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply