In Naturen som spisekammer/ Sylte og marmelade

Havtornsirup, perfekt som topping

Havtorn er helt perfekt til at lave sirup af, sirup er super nemt og kan bruges til en masse lækkert, det kan eks. pifte desserten lidt op som topping eller evt. som en farve- og vitaminrig suppe. Er du ikke helt på modig med din mad. Så smager den også super lækkert i en frisk smoothie i de mørke kolde morgner. Mon ikke der sniger sig en enkelt eller to ind i løbet af efteråret / vinteren.

IMG_3223

Ingredienser:

  • 4 dl. (280 g.) havtorn
  • 3 dl. sukker
  • 3 dl. vand

Fremgangsmåde:

  1. Klip grene af en havtornbusk
  2. Klip så mange blade og torne af som muligt
  3. Frys grenene og med bær ned
  4. Bank alle havtorn af de frøsne grene, her kom jeg alle grenene i en skål med låg på og rustede
  5. Hæld alle ingredienserne i en gryde og tænd på varmen.
  6. Når sukkeret er smeltet, koges det i ca. 5 minutter.
  7. Tag gryden af varmen og lad den trække i  60 min.
  8. Si siruppen i gennem en sigte eller et klæde
  9. Kog kun siruppen ind til den ønskede tykkelse
  10. Lad massen køle lidt af, inden den hældes den atamon skoldede flasker

Havtornsirup

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply