Hybenmarmelade med æble og vanilje

I dag var C og jeg en tur ved vandet for at nyde det sidste af den danske sommer. Her kunne jeg selvfølgelig ikke undgå at støde ind i de mange tætte buske fyld med hyben. Jeg har længe været nysgerrig omkring hyben, men har siden en sjov slåskamp der indebar masser af hyben indblandet, som barn. Har jeg haft en vis distance til hyben, men ja. I denne sommer er jeg gået helt bananas med at sylte, alt hvad jeg har kunne komme i nærheden af, er blevet syltet og som I ser er min forkærlighed for syltning er nu kastet over hyben. Vi fik dog ikke plukkede nok hyben til at der både var nok til en hyben marmelade og syltede hyben. Så for denne gang må jeg nødes med denne søde men alligevel friske marmelade.

Hybenmarmelade

Det er faktisk super nemt at lave en hybenmarmelade, til forskel for så mange andre marmelader. Så passer hybenmassen sig selv i hele 45 min. ish.

 

Ingredisenser:

  • 500 g. frisk plukkede hyben (vægten er nyplukkede, ikke rensede)
  • 2 æbler
  • 1/2 vaniljestang
  • Saften fra en frisk appelsin
  • 1 dl. vand
  • 3 spsk. sukker

Hybenmarmelade

Fremgangsmåde:

Start med at skylle dine hyben og skær top og bund af og halver bærende. Lige disse i en gryde. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Hæld det hele i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Tænd så for massen ved en middel varme og lade den simre i 60 min. kig til den i ny og næ for at sikre at de simre og ikke koger. Når massen er kog fint ind kan den hældes på skoldede glas med atamon eller vælge at blende marmelade for klumper og dernæst hælde den på de skoldede glas.

No Comments

Leave a Reply