In Naturen som spisekammer/ Sylte og marmelade

Hjemmesyltede rødløg på mindre end 20 min.

Normalt er jeg ikke synderlig begejstret for rå løg, men efter at have prøvet hjemmesyltede rødløg er det tydelig ændret. Det at sylte sine egne rødløg er nok det nemmeste jeg nogensinde har lavet. På ikke mere end 15 min. er der sprøde og lækre syltede rødløg, og for søren hvor smager de fantastisk. Jeps, hjemmesyltede rødløg på mindre end 20 min. det er lige frokostmadderne.

Men hey…  Det er kun din fantasi der sætter grænser for hvad man kan bruge dem til. Personligt er jeg ret fan i at bruge den i salater. Men ellers er de også virkelig lækre på en leverpostejmad, på pizza eller i en gryderet. 🙂

Ingredienser:

  • 4 rødløg
  • 5 neliker
  • 5 hvidpeberkorn
  • 2 dl. rørsukker
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. eddike
  • 1 tsk. atamon til skylning

 

Syltede rødløg

Fremgangsmåde:

Start med at rens løgene og skær dem fint eller groft, alt efter hvordan du ønsker dem. Bland derefter vand, eddike, nelliker og peber og rørsukker i en gryde og kog til sukkeret er opløst. Tag så lagen af varmen og hæld løgene op i gryden. Lad den trække i 10 min. men du skolder og skyller dit glas med atamon. Tag så løgene op af lagen og hæld på glasset, til sidst hældes lagen over og glasset lukkes. Lad glasset stå på køkkenbordet indtil det er nogenlunde køligt og stil så på køl. Stilles glasset på køl mens det er varmt kan varmen brede sig og fordærve de andre råvarer.

God fornøjelse 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Fyldte peberfrugt med økologisk oksekød og råkost - Frøkenmadglad
    11. september 2016 at 18:42

    […] Evt. syltede rødløg til, se den nemme opskrift her. […]

  • Leave a Reply