Hvidkålssalat

Hvis jeg absolut skal vælge mellem hvilke kål jeg hælder mest til, må jeg nok indrømme at hvid- og spidskål klart er mine favoritter. Den lækre sprøde og saftige smag disse to giver, kan bestemt ikke måle sig med konkurrenterne. Men generelt er kål jo bare lækkert og i bund og grund kan alle slags kål smage helt fantastisk, de skal bare tilberedes korrekt. Jeg er stor fan af denne her hvidkålssalat med granatæble og ristede saltmandler, fordi den kommer hele vejen rundt om smagskompasset og samtidig er lækker sprød og knasende og ikke mindst fyldt med skønne vitaminer vi let kan komme til at mangle her i den kolde tid, hvor solen ikke kigger så meget frem.  

img_7866

Salaten er beregnet til 2 pr. som tilbehør
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

 • 1/4 hvidkål
 • 4 gulerødder
 • 1 granatæble
 • 1 håndfuld hakkede saltmandler
 • 10 dadler uden sten

Honning vinaigrette:

 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. æblecidereddike
 • 1 spsk. honning

Fremgangsmåde:

 1. Skyl og snit hvidkål
 2. skyl, skræl og riv gulerødder og bland med hvidkål
 3. Bland vinaigretten og hæld den over hvidkål og gulerødder, lad det trække i 10 min.
 4. Bank granatæble og hak saltmandler
 5. Skær dalerne fint og bland alle ingredienserne
 6. Anret og server

img_7897

No Comments

Leave a Reply