In EUROPA/ Opskrifter

Venindetur til Budapest – Ungarn

Gode ideér er der altid et hav af når studiepigerne mødes, og tonerne går ikke lavt når vi er samlet alle sammen, så efter en masse god mad og en masse tøsesnak en aften hvor vi var samlet. Fik K g jeg den geniale idé at udnytte vores “forberedelses uge” til næste modul, ved at tage bøgerne med ud i eruopa – Okay, måske bøgerne blev hjemme, men hensigten var jo 😉 Men efter et hurtigt tjek på Bounty.dk var det ret ligetil, hvor de lå inde med nogle budgetvenlige dage i Ungarns smukke hovedstad. – Så var den rejse ligesom besluttet og bestilt.

– Virkelig en god beslutning, for hold nu op hvor er Budapest fin og historisk. På tre dage og 62 km. “frisk” gang, fik vi fine, historiske, Vintage, kulinariske og ikke mindst hyggelige minder med hjem og masser af ny energi til at komme tilbage i skole igen. Budapest har så utrolig meget at byde på, så på trods af at vi ikke oplevede det skønne wellness som mange tager til byen for at opleve. – Nej så nød vi forårssolen kiggede frem, mens vi vandrede byen rundt for at se det hele.

 

Parlamentet

Hvad kan man opleve i Budapest?

 • Ungarns parlamentbygning
 • Donau Floden – En sejltur på floden skulle være en udsøgt oplevelse
 • En heldagstur på Szechenyi Termalbad – En wellness oplevelse udover det forventet
 • Kædebroen der binder byen sammen
 • Andreássy út – Byen fornemmeste butikkvarter, smukt område der svarer til Nyhavn i København
 • Ungarns Nationaopera
 • Matthiaskirken
 • Fiskerbastionen
 • Buda Slot – Et historisk slot det blev bygget helt tilbage i 1265 med beboende konger helt frem til 1918
 • Skt. Stefans Basilika
 • Terrorhuset – Et Museum med de fascistiske og kommunistiske regimer samt mindesmærker over de mange ofre for tortur og undertrykkelse
 • Den jødiske Synagoge – Hvor ofrende mindes og der er mulighed for at tænde et lys

Jeg vil anbefale enhver der besøger byen, til at tage sig selv den frihed at aflægge en af byen Michelin restauranter et visit. Har man ikke oplevet så udsøgt et måltid før, bliver man helt sikkert positiv overrasket. – Og så er det til at betale sig fra dernede.

Kædenbroen, med udsigt over citadellet

Før Kædebroen kom var byen delt op i Buda og Pest siden, på Buda siden lå og ligger Gellertbjerget med citadellet, borghøjen med det gigantiske slotskompleks og bydelen bag Matthias-kirken. Men pest har parlamentet, hyggelige forretninger, administrationsbygninger og restauranter, de pragtfulde boulevarder og de store boligkvarterer liggende. Vi boede et stykke væk fra byen på Pest siden. Pest siden var virkelig fin, dens hyggelige gader og mindede en del om de Københavnske, og centrum kunne sammenlignes med Nyhavn, hvilket vi fandt meget pudssigt.

Historiske mindesko ved Donaufloden

Budapest er en by for enhver smag !

Er man historie elsker og interesseret i hvordan jøderne oplevede forfølgelsen er byen oplagt.

Er man derimod mere til wellness og luksus. – Byder byen på rig mulighed for at kunne nyde en forlænget weekend og føle sig genfødt igen.

Er det mere en venindetur med masser af shopping og fuld fart hele weekenden på diverse diskoteker. – Så er Budapest helt sikkert også en vinder.

Byens Food Festival der tilfældigt blev afholdt i den forgangne uge

Hvordan kommer man bedst rundt og ser mest?

 • Budapest er en lille by som næsten ville være synd at tage Subway i. Men byens offentlige transport var virkelig nemt.
 • Både K og jeg er lidt af nogle madnørder, så vi spiste et lækkert og kulinarisk måltid på den ene af byens, på daværende tidspunkt, fem Michelin restauranter Oxny. En udsøgt oplevelse der klart kan anbefales, og til rimelige penge.
 • CityMaps2Go er super god og let at bruge, det er en applikation hvor man kan hente et kort over byen og bruge det offline så man ikke behøver data for at finde rundt.
 • TripAdvisor – Altid en god ven, en applikationer der altid kan hjælpe med et svar, ligefra seværdigheder til kulinariske og billige spisesteder.

– Efter nogle hyggelige dage, vil vi sige på gensyn Budapest 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: