Jordskokkesuppe med kødboller, persilleolie og lunt brød

Kan børn spise det samme som voksne?

Aaaaae… De skal da have noget børnevenligt, skal de ikke?

Vi serverede denne cremede jordskokkesuppe til et forældre arrangement i efteråret og noget af et hit må man sige. Både børn og forældre var tilfredse. Flere forældre kom med kommentaren at deres børn jo får gourmetmad, hvilket vi i køkkenet tager som et kaqpo. Jeg tænker egentlig at det de mener er at maden i bund og grund er godkendt 🙂 Meeeen…. For lige at komme med pointen, så JA!! De kan snildt spise det samme som os andre, det handler om at præsentere de forskellige fødevarer for børnene. I børnehaven serverer vi kun retter som vi selv er tilfredse med og har lyst til at fylde i munden.

Denne jordskokkesuppe er et hit hos især vuggestuebørnene men flere og flere børnehavebørn er så småt begyndt at tage den til sig. vi har serveret retten godt fire gange nu, og mon ikke at børnene nok skal blive mere ind vilde med den på et tidspunkt. 😉

Personligt tænker jeg snildt at den kan serveres som forret til et familiearrangement eller bare som en suppe til aftensmaden herhjemme 🙂 Hvem tænker du, vil være oplagt at servere den for?

Jordskokkesuppe m. kødboller, persilleolie og nybagtflute

  • olie til stegning
  • 1 tsk. salt
  • 3 små hvidløg
  • 2 store rødløg
  • 1 gulerod
  • 500 g. jordskokker
  • 200 ml. svarende til 1 dåse. kokosmælk
  • 200 ml. cremefine 7%
  • 1 spsk. stødt allerhånde
  • 1 saften fra en lime
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. karry
  • 1/2 spsk. chili
  • 1 spsk. sortpeber

Persilleolie

  • 1 dl. olivenolie
  • 1 bdt. frisk persille

Kødboller

  • 200 g. kødboller
  1. Start med at rense, pille og snitte lød, hvidløg og gulerødder 

  2. Fyld det hele i en varm gryde og tilsæt olie og lidt salt og yderligere krydderier, men vent lidt med chili. Lad nu “bunden” simre i små 8-10 min. indtil det hele er dejlig blødt. Tilsæt evt. lidt vand for at de ikke brænder fast. Rør gerne jævntligt

  3. Mens bunden står og passer sig selv, skal vi igang med jordskokkerne.

  4. Jeg håber du fik nogle dejlig stor jordskokker som er mindre besværlige at skrælle. Rens, skræl og snit jordskokkerne og fyld dem ned til din gode bund sammen med kokosmælken.

    Lad nu bunden simre ynderligere 10 min. mens vi laver olien. Det er nu en god idé lige at have et øje på suppen og røre i den jævntligt.

  5. Næste step er vores lækre persilleolie. 

    Bland persille og olie i en blender eller foodprocesser og kør den i godt 2 min. maskinen skal naturligvis ikke blive varm, vi kan jo ikke have den bliver brandt af. Olien skal dog over 67 grader for at olien skifter farve. Hæld nu olien over i en mindre skål/beholder indtil servering

  6. Lad os se til suppen.

    Grøntsagerne er nu dejlig møre og de er klar til at blive blendet. Blend nu suppen med en stavblender og tilsæt cremefine.

  7. Tilsæt nu kødbollerne og lad suppen komme op i et hurtigt kog. Er suppen blevet en smule grynet, kan I tilsætte 1 dl. vand og blende endnu engang. Det kan hjælpe til at give en fin lind konsistens.

  8. Smag suppen til, men vær påpasselig med chili, smagen kan hurtig knække suppen og blive for meget kant. Prøv med lidt forskelligt indtil du har smagen som du ønsker. Men undgå at brug salt, men prøv med limesaft istedet for.

  9. I kan evt. bage et lækkert femkornsbrød der serveres til. 

    Server suppen med lidt lunt brød og med persilleolie på toppen. 

    Velbekomme

No Comments

Leave a Reply