In Salater

Kålsalat med tørret abrikoser og knas

Jeps, I ser helt rigtigt 🙂 Endnu en grønkålssalat, men virkelig…. Grønkål er super lækker og bitter, men bitter behøver ikke nødvendigvis være en negativ ting. Mange holder sig gerne fra bitre fødevarer, hvis ikke der er tale om vin, kaffe eller sågar øl. Men når det kommer til grøntsager, hopper de fleste fint videre til nogle mine bitre men stadig grove grøntsager. Men hvorfor ikke udforske din madkundskab og springe ud i at eksperimentere lidt med de forskellige grundsmage? Her har du hvert fald en oplagt for at lade bitter få sit indpas på jeres middagsbord. I denne kålsalat får du lov at opleve at opleve de forskellige grundsmage de spinner som et symfoni i munden.

Ingredienser:

  • 4 grønkålsblade – svarende til 200 g.
  • 20 g. hasselnødder
  • 20 g. mandler
  • 1 øko gulerod
  • 1 øko æble
  • 50 g. tørret abrikoser
  • 50 g. blokfeta
  • 50 g. sesamfrø

Dressing:

  • 1 lime
  • 2,5 spsk. honning
  • 1 spsk. koldpresset olivenolie

img_8869

Fremgangsmåde:

  1. Rist nødderne på en tør pande og hak dem groft
  2. Skyl og hak grønkål fint
  3. Skyld og snit guleroden, og skær æblet i mundrette stykker
  4. Skær abrikoserne i mindre stykker, som du føler passende
  5. Bland dressingen og smag til
  6. Vend dressingen med grønkål, gulerod og æble
  7. Bland salaten på nær hørfrø og feta
  8. Anret salaten i en skål og top med hørfrø og feta

img_8853

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply