Hjemmebagt eller hjemmebragt?
Jeg er nu mest til det hjemmebagt, men jeg er også ret underlig når det kommer til de søde sager 🙂 Det gode ved de hjemmebagt er at man selv kan styre hvor søde de skal være :p
Fastelavn er sådan en hyggelig tradition og selvom der ikke er småfolk herhjemme endnu, synes vi bestemt ikke vi skal snydes for en hyggelig eftermiddag med en kop varm the og en nybagt fastelavnsbolle 🙂
- 50 gram. gær
- 200 gram. smør
- 1,5 dl. kærnemælk
- 2 m/l æg
- 1 knivspids salt
- 2 spsk. rørsukker
- 350 gram. hvedemel
- 2 dl. skummetmælk
- 2 spsk. rørsukker
- 1/2 korn af en vaniljestang
- 1 æg
- 1 spsk. majsstivelse (Maizena)
- 50 gram. flormelis
- 1 spsk. lunkent vand
- evt. 1 tsk. kako - hvis du ønsker en chokoladeglasur 😉
-
Smelt smør og lad det køle af til lillefinger temperatur (det betyder bare at du skal kunne stikke lillefinger i gryden uden at brænde dig
-
Opgør gæren i det smeltede smør og kærnemælk
-
Bland de resterende ingredienser i dejen
-
Rør dejen til en lind masse
-
Lad den hæve med låg eller viskestykke i 30-40 min.
-
Mens dejen hæver skal vanilje/nougatcremen laves
-
Bland alle ingredienserne i en gryde og pisk det godt sammen
-
Lad bollerne køle af inden der kommes glasur på
-
Kog cremen i 3 min. og stil den til afkøling
-
Vend folderne nedad og lig bollerne på en bagebeklædt bageplade
-
Lad bollerne hæve yderligere 30 min. på bagepladen
-
Bag så bollerne centralt i ovnen i 20 min. ved 200 grader
-
Drys lidt sukker på toppen af cremen, så du undgår at der dannes skind
-
Rul dejen ud i en rektanglet firkant af 30 x 30 cm.
-
Skær dejen ud i 16 lige store firkanter
-
Fordel 1 spsk. creme på hver firkant og lig alle hjørnerne på midten, så du får en fin bolle.
No Comments