In Kager og sødt

Klassiske fastelavnsboller med vanilje/nougatcreme

Fastelavn er sådan en hyggelig tradition og selvom der ikke er småfolk herhjemme endnu, synes vi bestemt ikke vi skal snydes for en hyggelig eftermiddag med en kop varm the og en nybagt fastelavnsbolle 🙂

 

Opskriften er beregnet til 16 boller med 1 spsk. creme i hver

Tilberedningstid 1 time og 30 min.

Arbejdstid 30 min.

Ingredienser:

Boller

  • 200 g. smør
  • 1 1/2 dl. kærnemælk
  • 50 g. gær
  • 350 g. hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 æg

Vanilje / nougatcreme

  • 2 1/2 dl. skummetmælk
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g. blød nougat
  • 1 æg
  • 1 spsk. majsstivelse (Maizena)

Glasur

  • 50 g. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • evt. kakao – hvis du vil have chokoladeglasur 🙂

Fremgangsmåde:

       Boller:

  1. Smelt smør og lad det køle af til lillefinger temperatur (det betyder bare at du skal kunne stikke lillefinger i gryden uden at brænde dig
  2. Opgør gæren i det smeltede smør og kærnemælk
  3. Bland de resterende ingredienser i dejen
  4. Rør dejen til en lind masse
  5. Lad den hæve med låg eller viskestykke i 30-40 min.
  6. Mens dejen hæver skal vanilje/nougatcremen laves
  7. Bland alle ingredienserne i en gryde og pisk det godt sammen
  8. Kog cremen i 3 min. og stil den til afkøling
  9. Drys lidt sukker på toppen af cremen, så du undgår at der dannes skind
  10. Rul dejen ud i en rektanglet firkant af 30 x 30 cm.
  11. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter
  12. Fordel 1 spsk. creme på hver firkant og lig alle hjørnerne på midten, så du får en fin bolle
  13. Vend folderne nedad og  lig bollerne på en bagebeklædt bageplade
  14. Lad bollerne hæve yderligere 30 min. på bagepladen
  15. Bag så bollerne centralt i ovnen i 20 min. ved 200 grader
  16. Lad bollerne køle af inden der kommes glasur på

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply