In BRØD/ MAD FOR DE YNGSTE/ Opskrifter/ SNACK/ SNACKS & MELLEMMÅLTIDER

Knækbrød med appelsin

Den lille sult ? Vi kender den vidst alle sammen, især jeg. Når jeg har spist min havregryn med æbler på kl 7.00 går der maks 2 timer (hvis jeg er heldig) før den lille sult begynder at melde sin ankomst. Jeg har fundet en ok løsning som okay er lidt lækkert, nemlig hjemmelavet knækbrød, men her kommer endnu en udfordring, jeg er begyndt at synes de er en anelse kedelige, derfor hoppede jeg et smut i tænkeboksen og kom på appelsin saft og skral. De blev super lækre og friske og så er der endda stadig masser af gode kostfibre og vitaminer i. 🙂

Ingredienser

 • 1/2 dl. havregryn
 • 1/2 dl. sesamfrø
 • 1/2 dl. solsikkekerner
 • 1/2 dl. hakkede mandler
 • 30 g. hakkede hasselnødder
 • 1 tsk. groft salt
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 0,5 dl. rapsolie
 • Skallen af en økologisk appelsin
 • Saften fra 2 friskpressede økologiske appelsiner
 • 0,5 dl. vand
 • 1,5 dl. hvedemel

 

Fremgangsmåde:

 1. Bland alle ingredienserne i en skål og rør til massen er fin og klisteret.
 2. Rul massen ud mellem to stykker bagepapir, for at massen ikke klistrer fast på kagerullen.
 3. Skær evt. massen ud med en kniv eller pizzaskærer
 4. Skær dejen ud i passende stykker.
 5. Bag i midten af ovnen i små 15 min. ved 175 graders varmluft.
 6. Det er en god ide at holde lidt øje med knækbrødet under bagning, for at det ikke bliver mørkt.

Så er der nemme snacks til kontoret på kun 25 min. 🙂
God fornøjelse.

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: