In Brød og Boller

Koldhævede durum boller med kærnemælk og chiafrø

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl. lunkent vand
  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 spsk chiafrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 300 g. italiensk durummel
  • 250 g. hvedemel

 

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæret i den lunkne vand
  2. Tilsæt salt, solsikkekerner, kærnemælk og chiafrø og rør
  3. Tilsæt durummel og sigt hvedemelet ned i
  4. Rør dejen godt sammen til en fin homogen dej
  5. Stil dejen på køl gerne 1 døgn.. Bollerne kan også laves efter 12 timer
  6. Fordel dejen på en beklædt bageplade med to skeer.
    1. Her kan du med fordel dyppe skeerne i varmt vand, det gør det noget nemmere at få dejen af igen
  7. Lad bollerne efterhæve i 30 min.
  8. Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  9. Bag bollerne centeret i ovnen i 20-25 min.
  10. Lad bollerne efterkøle på en rist

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Maria
    3. juni 2017 at 6:46

    Hej 🙂 hvor mange boller bliver der af denne portion?

  • Leave a Reply