In Opskrifter/ SALAT

Kransende rødkålssalat med æbler og valnødder

Mange forbinder rødkålssalat med et glas syltede rødkål fra den lokale brugs. Jeg har egentlig aldrig helt forstået pointen i ikke at spise rødkål direkte fra marken ? Rødkål er super lækker sprødt og så smager det skæppe skønt, og som om det ikke er nok, så er det også fyldt med skønne kostfibre dine tarme vil elske dig for.

Jeg vil sige at en kransende rødkålssalat med æbler og valnødder, passer helt perfekt på en skøn efterårsdag som denne. Solen har lagt lavt hele dagen og kullen har holdt ørene dejlig røde. Efter en lang dag med bachelor projekt, er det virkelig skønt at bikse en lækker knasende salat som denne sammen. Jeg slap dog ikke alene med en skøn salat i dag, så her lavede jeg nogle kyllingefileter skåret i mindre stykker og så en tur på panden med lidt chiliflager. Kyllingen spillede perfekt til denne salat 🙂

Kransende rødkålssalat med æbler og valnødder

Salaten er beregnet til 4 pr. som tilbehør
Tilberedningstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1/4 del. frisk rødkål
  • 2 æbler
  • 1/2 granatæble
  • 1 håndfuld valnødder

Dressing:

  • 1 spsk. oliven olie
  • 1 spsk.dijonsennup
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde:

  1. Tag en stor skål, alle ingredienserne løbende kommer op i.
  2. Skyl og snit rødkålen i fine tynde strimler så tyndt du kan, har du evt. et mandolinjern er det klart at foretrække
  3. Skyl æblerne og skær dem fri for kernehuset, hvorefter de skæres i mindre både.
  4. Halver dit granatæble og gem halvdelen i køleskabet. Den anden halvdel vendes og der bankes på skallen med en ske så kerner kommer ud.
  5. Hak valnødderne groft
  6. Bland dressingen i en mindre skål og smag den til så den får den smag du ønsker.
  7. Bland der derefter op i salatskålen og vend den i salaten.

Kransende rødkålssalat med æbler og valnødder

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: