Krydret vegetargryde med blomkål og kikærter

Vi er tilbage i børnenes køkkenunivers, hvor maden og smagene handler om samfundet yngste 🙂 Flere og flere af vores store børn kommer ind i køkkenet for liiiiiige at dufte til hvad vi skal have til frokost, men selvfølgelig også for lige at få lov at smage 🙂 I dag havde vi besøg af tre unge knægte der hjalp med at sætte det sidste tots på frokosten. Så kan dagen da ikke blive bedre 🙂

Hver fredag laver vi en let og lækker vegetarret. I dag stod på en krydret vegetargryde med blomkål, gulerødder og kikærter. Hertil serverede vi brune ris og nybagt flute til.

…..

Men altsååå… Nanna, kan det virkelig passe at I ikke bruger noget salt?

Både ja og nej, vi følger nemlig fødevarestyrelsens anbefalinger om salt til børn, derfor er det meget begrænset for meget til vi må fylde i maden. Synes du, som mange voksne, at der mangler lidt salt kan det sagtens tilsættes. 🙂 Vil du se mere vedr. anbefalingerne kan du se dem her.

Krydret vegetargryde med blomkål og kikærter

  • 2 Store økologiske rødløg
  • 1 helt hvidløg ((1 samlet hvidløg, svarende til 6-7 små hvidløg))
  • 1 stor gulerod
  • 1 spsk Olivenolie (gerne koldpresset)
  • 2 dåser økologisk hakkede tomat
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 1 dåse kikærter
  • 3 store gulerødder
  • 1/2 Blomkålshoved
  • 1 spsk Garam Masala (tilsmag lidt af gangen, garam masala er et stærkt krydderi)
  • 1 spsk sort kværnet peber
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk stødt ingefær
  • saften af en citron (tilsæt kun lidt af gangen)
  • 250 ml. klar eller grøntsagsboulion
  1. Skyl, skær og snit løg, hvidløg og en gulerod fint. Fyld det hele i en varm gryde med olie og svits “bunden” til løgene er gyldne med lidt peber, garam masala, sort peber og karry.  

  2. Tilsæt hakkede tomater og blend med en stavblender. Lad det hele blive i gryden mens du blender det. “Bunden” og de hakkede tomater skal blendes til en fin masse.

  3. Når massen er fin og homogen, tilsættes kokosmælken. Lad nu retten simre mens du tilbereder grøntsagerne. 

  4. Skyl blomkål og gulerødder. Skræl evt. guleroden og snit grøntsagerne i mundrette stykker. 

  5. Tilsæt de snittede grøntsager og kikærterne til retten.

  6. Så til med de forskellige krydderier. Sørg for at brug godt med alle krydderier men vær dog en smule varsom med garam masala idet dette krydderi er rimelig stærkt og kan give en kraftig smag efter retten har simret lidt. Pres saften fra citronen og tilsæt meget lidt af gangen. Har du ikke en citron kan en lime også sagtens bruges. Saften giver syre og en saltede smag til retten, hvilket gør at salten kan undlades. 

Måske det hitter hjemme hos jer? 🙂

No Comments

Leave a Reply