In Brød og Boller

Langtidshævet græskarboller

Opskriften svarer til ca. 12 boller.

Ingredienser:

  • 100 g. græskarkerner
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 3 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2,5 dl. skummetmælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 300 g. grovvalsede havregryn
  • 250 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vand
  2. Tilsæt chiafrø, honning, olie, skummetmælk, salt, græskarkerner og havegryn
  3. Rør massen sammen og tilsæt hvedemel lidt efter lidt – dejen skal være smidig og våd
  4. Stil dejen på køl natten over, så er de klar til morgenbordet
  5. Forevarm ovnen på 200 grader varmluft
  6. Beklæd to bageplader med bagepapir og fordel bollerne ud med hjælp af to spiseskeer
  7. Bag bollerne i 25-30 min. til de er hule under
  8. Lad bollerne køle af på en rist og server til en lækker morgenbrunch

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply