Let pizza med figen og gedeost

Så er sommerferien ovre og studiet er igang for fylde gardiner, for søren hvor har det været en skøn men hård uge. Den slutter derfor af og weekenden starter med en let og lækker pizza fyldt med nogle at mine ynglings ingredienser. Gedeost og figner er bare skabt for hinanden og spiller super godt med seranoskinke og pesto. Men ellers er der jo altid at lave en bruschetta med kun gedeost og figen. Men hey… I kan du også fylde andet på figner og gedeost ikke lige er sagen 😉

Ingredienser:

Bund:

  • 4 dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 3 spsk. olivenolie
  • 200 g. øko hvedemel
  • 350 g. øko durummel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie til at vende dejen i inden hævning

Fyld:

  • Frisklavet ramsløgspesto
  • 1 rulle gedeost
  • 1 pk. seranoskinke
  • 2 figner

Let pizza med figen og gedeost

Fremgangsmåde:

Opløs gær i vandet og tilsæt salt, olie i en skål og tilsæt mel lidt efter lidt. Det er vigtigt at du ikke hælder alt melet i på en gang, men lader dejen optage melet så dejen bliver dejlig smidig. Ælt dejen i 2-5 min. Skyl skålen og hæld 1 spsk. olivenolie i lig så dejen i skålen og drej dejen så der er olie over det hele. Stil så til hævning i 60 min.

Forvarm oven på 250 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir. Rul så dejen ud som en cirkel formet pizza. Lig pizzaen på bagepladen og lige fyldet herpå. Bag pizzaen i ovnen i 10 min. til skorpen er sprød.

Velbekomme 🙂

Let pizza med figen og gedeost

No Comments

Leave a Reply