In Brød og Boller/ Snacks og mellemmåltider

Luftige pølsehorn med fuldkorn

Luftige pølsehorn med fuldkorn

Pølsehorn er og bliver en vinder, jeg tror ikke man kan finde en dansker der ikke er enig i den udmelding. 🙂 Men bedst af alt så kan bruges i så mange situationer. Jeg har det med at lave dem søndag formiddag inden jeg har håndboldkamp. Jeg spiller håndbold i en super hyggelig klub på Frederiksberg hvor det er kutyme af alle bakker hinanden op. Der er derfor  søndage hele dagen bliver brugt i hallen og fordi alle hold spiller 🙂 Her er disse pølsehorn virkelig et hit. De er lette, luftige, lækre og så er de helt perfekt både til før og til efter kamp. Selvfølgelig bruges de også på andre tidspunkter. De er ligeså perfekt til madpakken, en lækker og nem snack i den travle hverdag eller bare en hyggelig eftermiddag hvor det gerne på være nemt. 🙂

Ingredienser:
Opskriften giver i alt 20 pølsehorn

  • 20 pølser
  • 25 g. gær
  • 1 dl. lunkent vand
  • 150 g. hvedemel
  • 300 g. fuldkornsgrahamsmel
  • 1 dl. surmælksprodukt (Skyr, kærnemælk, yougurt)
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 tsk. honning
  • 2 spsk. olie
  • Timian og havsalt til drys
  • 2 æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

Start med at tænd ovnen på 200 grader varmluftsovn.
Tag så en skål og opløs gæren i det lunkne vand. Bland så med mel, salt, honning, surmælksprodukt og olie. Når dejen er fin glat stilles den til hævning et lunt sted i en lille 1 time. Rul nu dejen ud i to lige store cirkler og skær ud i 10 lige store dele, som var det en pizza. Lig så dine pøler i den brede ende og rul pølsen ind mod den tynde så den bliver overdækket med dej. Du kan med fordel lade pølsehornene efterhæve i 30 minutter inden i pensles og der drysses timian henover. Bag så i den forvarmet ovn i 15-20 minutter indtil dejen er gennembagt og gylden. Vend evt. et af brødene om og bank med en finger, lyder skorpen hul er de færdige.

Pølsehorn med fuldkorn

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply