Lune gulerodsboller med solsikkekerner

Morgenboller eller boller til den lette sult?

Uanset årsagen, så er lune boller bare altid lækre 🙂 og efter at have lavet de her skønne gulerodsboller til børnenes eftermiddagssnack i sidste uge, satte jeg en hurtig dej over igår aftes, udelukkende for at nyde dem her til morgen.

 

Lune gulerodsboller med solsikkekerner

  • 25 gram. gær
  • 1 knivspids. salt
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1,5 dl tykmælk eller A38
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 stor gulerødder
  • 1 dl havregryn
  • 200 gram. grahamsmel
  • 500-600 gram hvedemel
  1. Skyl, skræl og riv gulerødderne

  2. Oplæs gær i vand og tilsæt tykmælk, salt, solsikkekerner, revet gulerod, havregryn og grahamsmel.

  3. Rør dejen sammen og tilsæt så småt hvedemel. Dejen til være fast med stadig blød.

  4. Sæt bolledejen i køleskabet natten over. Eller til hævning i 60 min.

  5. Forvarm ovnen på 180 grader og tag dejen ud.

  6. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, med to spiseskeer. Jeg får godt 12 boller ud af dejen, men de kan fint laves mindre så dejen rækker længere.

  7. Bag i ovnen i 15-20 min. til bollerne er hule når de vendes.

No Comments

Leave a Reply