In EUROPA/ Opskrifter

Mor & datter tur til Oslo – Norge

En skøn dag i Oslo med høj sol og dejligt selskab… Hvem har ikke lyst til det? Et minicruise til Oslo, har længe været i mine rejsetanker. Så da jeg så et godt fødselsdagstilbud og tilfældigvis havde nogle fridage, gjorde det pludselig turen realistisk. – Der skulle heldigvis ikke megen overtalelse til, for at overtale min søde mor, før hun hoppede med på idéen, og ugen efter vi talte om det, gik vi ombord. Virkelig hyggeligt med en lille mor & datter tur til Oslo – Norge her i foråret og så at vi var så ultra heldige med vejret, var virkelig skønt. Allerede ved bestilling af turen, begyndte sommerfuglene at sprede sig i min mave og ideér til hvad vi opleve af kulinariske oplevelse og seværdigheder var i fuld igang.

___

Turen til Oslo var virkelig fin og vi var så heldig med vejret. Ved afgang fra København blev jeg i et split sekund sparket tilbage til min tid ombord på Kongeskibet i 2011 og efterfølgende på de store krigsskibe Absalon og Esbern Snare. – Da vi gik ud for at se udsejlingen greb jeg ned efter min kasket i sidelommen ved venstre skinneben. Hvilket skyldes at man ombord på et orlogsskib altid har sin hovedtøj på overdæk. Sjovt hvordan en gammel vane/kommando hænger ved.

Telthusmiljøet og Domkirken

Kærlighedsstien med udsigt til trehusmiljøet

Hvordan kommer man bedst rundt og ser mest?

Det evige spørgsmål om hvordan man ser mest, vi brugte timerne så produktivt som muligt og valgte ikke at tage den shuttlebus som båden tilbyder. Bussen kan tage 2,3 eller 5 timer, hvor man så bliver kørt rundt og ser de mest attraktive seværdigheder. Både mor og jeg, er ikke helt så interesseret i for mange turister, men holder af selv at finde de seværdigheder vi har sat os for.

Vi hentede derfor Oslobådens egen applikation, der detaljeret forklarede hvad der var at se, caféer og shoppingcentre. Jeg synes faktisk at applikationen var rigtig inspirerende og god, især hvis man bare gerne vil rundt og se nogle fine seværdigheder.

___

Mor og jeg tog dog blot et kort over byen og satte forskellige krydser over hvad vi gerne ville se. Men 6,5 time er virkelig ikke megen tid, og slet ikke når man gerne vil se 2/3 dele af det byen har at byde på. Vi var derfor ikke alt for ambitiøse eller…. Jeg vil hvert fald gerne lade som om 🙂

Applikationer for at finde rundt

Der var virkelig mange forskellige applikationer med oplysninger til alt hvert hjertet kunne begære, skiture, offline kort til at finde rundt, seværdigheder, cafébesøg m.m. Generelt var mit indtryk at der ikke er meget forskel på Norge (Oslo) og Danmark, hvilket naturligvis giver god mening. Men mon ikke mange af applikationerne giver bedre værdi længere oppe i landet.

Hvad kan man opleve i Oslo?

 • Holmenkollen ski museum & tower
 • Kærlighedsstien
 • Telthusbakken
 • Nobels Fredshus
 • Vigelandsparken
 • Madmarked
 • Akershus Fæstning
 • Operahuset

Vi fik selvfølgelig ikke set alle seværdighederne men nød vores timer i havn men nåede da op og se deres trehusemijlø som er en bakke med gamle træhuse, hvor man kan gå langs kærlighedsstien over til bakken nede fra byen.

Oslos svar på Torvehallerne ♡

Efter 12 km. oplevelsesrig og frisk luft i høj sol, sluttede vi dagen af på bådens udsøgte fiske restaurant 7 Sea, er du til frisk fisk og skaldyr, er 7 seas virkelig et besøg værd. Mor og jeg delte en lækker flaske hvidvin og nød restaurantens lækre buffet

En smuttur til Oslo kan varmt anbefales ♡

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 • Reply
  Winnie
  11. marts 2017 at 21:06

  Var helt sikkert en fantastisk minitur der var,t kan anbefales alle 🤗

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: