In Kager og sødt/ Snacks og mellemmåltider

Nærende muslibar

Har du også en sød tand der har det med at melde sig et pr. timer efter frokosten men stadig alt for tidligt i forhold til middagstid? Jeg kender det, og for søren hvor kan det være svært ikke bare at hoppe med på eftermiddagskagevognen og bum….. 3 kg. senere står man der og er godt træt af ikke at have forudset dem og forebygget med nogle mere nærende og sunde alternativer.

Selvom jeg har en god pose med lækre grøntsagsstave, cherry tomater, snittet kål, grovboller, rugbrødsboller med tranebær eller chokolade med på farten, som i øvrigt alligevel er spist inden frokosttid. Så er den søde tand ligeså stille begyndt at snige sig ind på mig omkring 14 tiden, og for søren hvor er vi ikke gode venner. Jeg er heldigvis så heldig at have en frugt ordning på mit studiejob. Men okay, har efterhånden indset at en banan bare er ikke altid er nok, så her på det sidste har jeg lavet disse lette og ret lækre muslibar, som jeg lige nupper en enkelt af når blodsukkeret skriger efter noget sødt.

I oplever helt sikkert også masser af julebag og søde sager som lige nu står og frister på kontoret, og ja så er vi helt enige i at det er svært ikke at hoppe på bølgen og nuppe en lille håndfuld eller to, – For det er jo jul…. Men kroppen er rygende ligeglad hvilken tid på året det er, så inden for kort tid efter, melder den dårlige samvittighed sig og hvem ved måske en lille mavepine. Så hvorfor overhovedet lade sig friske når I kan forebygge og lave nogle nærende og velsmagende muslibar?

img_9201

Ingredienser:

  • 200 g. dadler uden sten
  • 1 spsk. kanel
  • 3 dl. vand
  • 2 dl. havregryn
  • 2 dl. høfrø,
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 dl. chiafrø
  • 1 spsk. hampfrø
  • 1 dl.traneb;r eller gojibær
  • 1 spsk. kakaobønner
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. Kornfleks

Fremgangsmåde:

  1. Fyld dadler, kanel og vand i en gryde og lade det simre til en cremet masse ved middelvarme. – Det tager ca. 10 min.
  2. Bland havregryn med de resterende ingredienser i en skål
  3. Vend dadelmassen i korn/frø blandingen og lige i et ildfastfad
  4. Bag ved 150 grader varmluft i 25-30 min.
  5. Lad mysli massen køle af og skær ud i mindre stykker

Perfekt til madpakken eller som et mellemmåltid 🙂

img_9219

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply