In Brød og Boller/ Opskrifter

Nemme burgerboller

Så er det endelig i aften at Champions League finalen afholdes, FC. Barcelona vs. Juventus. I den anledning skal vennerne forkældes lidt ekstra, denne gang med hjemmelavet burger som I her har opskriften på.

      Må det bedste hold vinde “F.C. Barcelona” 🙂

10 store burgerboller
Ingredienser:

  • 8 dl. lunkent vand
  • 50 g. gær
  • 2 dl. solsikkekerner
  • 2 dl. havregryn
  • 2 spsk honning
  • 450 g. hvid hvedemel
  • Sesamfrø (Kan undlades)
  • 350 g. grahamsmel

Fremgangsmåde:
Opløs gær i vandet, tilsæt salt, solsikkekerner, havegryn og honning. Rør til honningen er opløst og tilsæt hvede- og grahamsmel. Ælt dejen i 8-10 min til dejen er smidig. Der sker en molekylær reaktion i gæren når den dejen æltes, hvilket gør at dit brød bliver lækkert og luftigt jo længere tid du ælter den. Stil dejen et lunt sted i 30-40 min og del dejen i 10 lige store dele, form bollerne og stil dem til hævning på en bageplade med bagepapir i yderligere 60 min. Ved at lade dejen hæve lunt får gæren lov at arbejde og gør bollerne luftige, drys nu sesamfrø udover bollerne. Bag ved en forvarmet varmluftsovn i 220 grader i 15-20 min. For at sikre dig at bollerne er færdige, kan du vende en af bollerne om og banke i bunden med en finger og lyder bollen hul er den færdig. tag bollerne ud og køle af på en rist.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply