In Brød og Boller

Nemme luftige pitabrød

Verdens bedste pitabrød

Pitabrød er og bliver undervurderet, i min optik er det en perfekt spise og kan bruges i alle sammenhæng. Idet man kan fylde hvad som helst i, gør at såvel børn som voksne og ældre vil kunne lide disse. Herhjemme er vi ikke de bedste til at lave disse lækre brød selv, hvilket i virkeligheden er super ærgerligt fordi det netop er så let selv lige at smide dem over, ser vi i mellemøsten (hvor pitabrødet oprindelig stammer fra, og først kom til danmark i 1950érne) er befolkningen markant bedre til selv at lave disse lækre brød og bruge dem til alverdens skønne retter. Herhjemme er vi ikke mere opfindsomme end at fylde alverdens grøntsager i. Hvilket som sagt er alt for undervurderet idet det kun er fantasien der sætter grænser for hvad der kan fyldes i. Ikke nok med at pitabrød det er virkelig nemt og ikke mindst sundt, så er de også helt perfekt på madplakken 🙂 så hvorfor ikke springe ud i det allerede i dag ? 🙂 Din fantasi er altid sjov at sætte lidt i spil.

Verdens bedste pitabrød

 

Tid: 10 min. til æltning/ sammenblanding – 2 timers efterhævning i alt – 10-12 min i ovnen.

Ingredienser:

  • 50 g. gær
  • 6 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 250 g. fuldkorns rugmel
  • 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vand
  2. Tilsæt salt og honning og rør indtil honningen er opløst.
  3. Kom begge slags mel i og rør i dejen til den er fast nok til at blive æltet.
  4. Ælt så dejen i 8-10 min. hvorefter den stilles til efterhævning i 60 min.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord i 10 mindre boller. hvor de rulles ud til runde pitabrød
  6. Lig på en bagebeklædt bageplade.
  7. Lig et viskestykke henover
  8. Lad efterhæves i yderligere 60 min.
  9. Vend pitabrød på bagepladen
  10. Bag i en forvarmet varmlufts ovn ved 250 grader i 8-10 min.
    1. Ved at vende pitabrødende lige inden de kommer ind, hæver de flottere op og bliver mere luftig i ovnen.

 

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply