Søde ovnbagte blommer

I lørdags var min gode veninde og jeg ude at plukke de sødeste blommer. Jeg har altid hørt godt om bagte blommer, og har da også oplevet at nyde disse til dessert. Så efter vores plukselv tur tænkte jeg, at det var en oplagt mulighed at bruge de resterende blommer på. 

Ovnbage blommer

Ingredienser:

  • 1 kg. friske blommer
  • 500 g. øko rørsukker
  • 1 vaniljestang (flækkes)
  •  1/2 tsk. stjerneanis
  • Atamon

Ovnbagte blommer

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 100 grader varmlufts. Rens og halver blommerne og stenene tages ud. Alle blommerne ligges i en dyb bradeplade og sukkeret hældes udover. Lig vaniljestangen og stjerneanis heri og bland det hele godt. Bag så blommer i 20 min. hvert 5 min. røres de forsigtigt så så meget at sukkeret opløses som muligt. Skold glassene og skyl med atamon.

Tag bradepladen ud og tag forsigtigt blommer op og ned i glasset med en ske. Bag resten af sukkeret ind til en sukkerlage i yderligere 20 min. hvor du igen rører i det hvert 5 min. når alt sukkeret er smeltet og kogt ind. Hældes de over blommerne i glasset og blommerne stilles køligt og mørkt indtil brug.

No Comments

Leave a Reply