Økologisk æblegele

Når julen melder sig, hører sig god julemad og her den økologiske æblegele selvfølgelig også et most. Æblegele er helt perfekt til den gode andesteg. En syrlig med alligevel sød gele giver andestegen et ekstra fift 🙂

Opskriften er til 5 glas i 50 cl.
Tilberedningstid: 120 min.

Ingredienser:

  • 1 kg. sure æbler
  • 2 dl. vand
  • 1 kg. økologisk rørsukker
  • 1  korn af en vaniljestang
  • Saften fra 1/2 lime
  • 1 tsk. atamon

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og skær dine æbler i både – med skræl og kærnehus og det hele.
  2. Læg dine æblebåde i en gryde
  3. Tilsæt sukker og vand
  4. Lad gryden simre i 60 min. kig til den og rør hver 10 min.
  5. Si saften fra æblerne ved hjælp af en si eller med en hviskestykke og en rent skål
  6. Hæld saften i en rent gryde og tilsæt en lime saft
  7. Lad saften simre lige så stille i mellem 1 kvarter og en halv time
  8. Tilsæt melatin og lad saften simre yderligere 10-15 min.
  9. På et tidspunkt vil æblesaften skrifte farve fra gul til rød – og saften vil falde tungt fra skeen.
  10. Skum din gele
  11. Skold nogle glas og skyld med atamon
  12. Hæld gelen på glas og opbevar køling indtil servering
Æblegele er virkelig lækkert i et udhulet æble, på et stykke nybagt brød eller på til et skønt stykke and 🙂

No Comments

Leave a Reply