In Brød og Boller/ Mad for de yngste

Økologisk femkornsbrød

Økologisk femkornsbrød

 

Ingredienser:

  • 25 g. øko gær
  • 5 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 200 g. øko femkornsblandning
  • 100 g. øko fuldkornsmel
  • 700 g. øko hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vand og tilsæt vand
  2. Bland femkornsblandning og fuldkornsmel
  3. Bland hvedemel i lidtefter lidt, indtil dejen er smidig men stadig lidt våd
  4. Stil så dejen på køl nogle timer eller natten over
  5. Bag brødet i en forvarmet varmluftsovn ved 280 grader i 35-40 min.
  6. Når brødet er lyder hult under burde det være færdigt
  7. For en sikkerhedsskyld kan du stikke et termometer i, overstiger det 90 grader er brødet gennembagt

 

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cremet lakseguf - Frøken Madglad
    18. april 2017 at 6:53

    […] sammen med lidt frisk frugt. I denne uge, stod den på denne cremet lakseguf med lunt femkornsbrød […]

  • Leave a Reply