In Brød og Boller/ Mad for de yngste

Økologisk femkornsbrød

Økologisk femkornsbrød

 

Ingredienser:

  • 25 g. øko gær
  • 5 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 200 g. øko femkornsblandning
  • 100 g. øko fuldkornsmel
  • 700 g. øko hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vand og tilsæt vand
  2. Bland femkornsblandning og fuldkornsmel
  3. Bland hvedemel i lidtefter lidt, indtil dejen er smidig men stadig lidt våd
  4. Stil så dejen på køl nogle timer eller natten over
  5. Bag brødet i en forvarmet varmluftsovn ved 280 grader i 35-40 min.
  6. Når brødet er lyder hult under burde det være færdigt
  7. For en sikkerhedsskyld kan du stikke et termometer i, overstiger det 90 grader er brødet gennembagt

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cremet lakseguf - Frøken Madglad
    18. april 2017 at 6:53

    […] sammen med lidt frisk frugt. I denne uge, stod den på denne cremet lakseguf med lunt femkornsbrød […]

  • Leave a Reply