In Brød og Boller

Økologiske fuldkornsboller med chiafrø og gulerod


Opskriften svarer til ca. 15 boller.

Ingredienser:

  • 100 g. græskarkerner
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 2 store gulerødder
  • 3 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2,5 dl. skummetmælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 300 g. grovvalsede havregryn
  • 250 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rist græskarkerne på en tør pande
  2. Opløs gær i vand
  3. Skyl og riv gulerødderne på et rivejern
  4. Tilsæt chiafrø, honning, olie, skummetmælk, salt, 2/3 dl. af græskarkernerne og havegryn
  5. Rør massen sammen og tilsæt hvedemel lidt efter lidt – dejen skal være smidig og våd
  6. Stil dejen på køl natten over. Af og til lader jeg den stå fra morgenstunden og bager dem om eftermiddagen, det kan du også sagtens hvis du skal bruge dem
  7. Forevarm ovnen på 200 grader
  8. Beklæd to bageplader med bagepapir og fordel bollerne ud med hjælp af to spiseskeer
  9. Pynt bollerne med de sidste græskarkerner
  10. Bag bollerne i 25-30 min. til de er hule under
  11. Lad bollerne køle af på en rist og server til en lækker morgenbrunch

Økologiske fuldkornsboller med chiafrø og gulerod

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    I Februar ser jeg frem til… - Frøken Madglad
    3. marts 2017 at 9:02

    […] marts 2017 Previous Post Next […]

  • Leave a Reply