In Brød og Boller/ Dip og dressinger/ Kager og sødt/ Opskrifter/ Salater

Påskebord med grønt og sødt

Påskehare af trekornsbrød

Blandingen er beregnet til 15 fine påskehare
Tilberedningstid: 10 min.
Hævetid: Natten over
Bagetid: 30 min. på 180 grader

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 2 dl. neutral yogurt
  • 1 tsk. salt
  • 150 g. fuldkornshvedemel
  • 150 g. blandet korn (jeg brugte 50 g. hør, 50 g. solsikkekerner, 50 g. sesamfrø)
  • 100 g. havregryn
  • 350-400 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Smuldre gær i en skål og opløs den i vandet
  2. Tilsæt yogurt, salt, fuldkornsmel, korn og havregryn
  3. Bland ingredienserne og tilsæt hvedemel
  4. Ælt dejen godt og stil den køling natten over
  5. Forvarm ovnen på 180 grader
  6. Fordel dejen i 16 lige store dele
  7. Rul 15 lange pølser og 15 små kugler
  8. Sno påskeharen og lig en kugle i det åbne hul
  9. Bag på en rist i ovnen i 20-25 min.

Påskehare af trekornsbrød

 

Perlebygsalat med edamame bønner

Salaten er beregnet til 4 personer som tilbehør
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser:

  • 150 g. perlebyg
  • 100 g. edamame bønner
  • 1/2 glas soltørret tomater
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1/2 gul peberfrugt
  • 1 bdt. bredbladet persille

Perlebygsalat med edamame bønner

Fremgangsmåde:

  1. Skyl perlebyg grundigt i en sy
  2. Sæt vand over kog og hæld perlebyg heri når denne koger
  3. Lad perlebygen koge i 15.20 min.
  4. Hæld vandet fra og lad perlebygen køle af
  5. Skyl og snidt grøntsager og den bredbladet persille fint
  6. Bland hele salaten og stil på køl indtil servering

Perlebygsalat med edamame bønner

 

Tomatpesto med mandler

Ingredienser:

  • 1 glas soltørrede tomater i olie, (280g.)
  • 20 g. mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 frisk lime
  • 30 g. parmasan ost

Fremgangsmåde:

  1. Pres hvidløg og lime og kom i blenderen
  2. Bland alle ingredienserne i en blender og blend til en lækker cremet masse
  3. Obs! Jeg bruger olien fra de soltørret tomater men almindelig olie kan også fint bruges

Tomatpesto

 

Kartoffelsalat med grønt

Ingredienser:

  • 200 g. nye kartofler
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 bdt. friske radiser
  • 150 g. fosne ærter
  • 1 bdt. frisk persille

Dressing:

  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. sennep

Kartoffelsalat med grønt

Fremgangsmåde:

  1. Rens og kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Rens forårsløg og radiser og snit dem fint
  3. Tø ærterne op i en skål med koldt vand
  4. Hak persillen fint
  5. Bland alle ingredienser i salaten
  6. Bland olie og eddike i en skål og smag til inden den blandes i salaten

Kartoffelsalat med grønt

Persilledressing med neutral yogurt

Ingredienser:

  • 3 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. neutral yogurt
  • Saften fra en 1/2 lime
  • 1 spsk. sukker
  • 1 bdt. frisk persille

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og hak persillen fint
  2. Bland dressingen og stil på køl indtil servering

Svinemørbrad med spinatcreme

Ingredienser:

  • 1 svinemørbrad
  • 1/2 pk. seranoskinke
  • 100 g. frisk baby spinat
  • 50 g. friske champignon
  • 1/2 pk. philadelphia neutral

Fremgangsmåde:

  1. Rens champignon og snit dem fint
  2. Skyl spinaten og snit dem groft
  3. Bland champignon, spinat og philadelphia og stil den på køl
  4. Skær mørbraden fri på store sener og skær en dyb flænge i midten af mørbraden, så der er plads til fyldet
  5. Smør så fyldet ud i mørbraden og luk den
  6. Rul serano skinken fint om mørbraden
  7. Lig den i et ovnfast fad og steg den i midten af en forvarmet ovn i 30-40 min. ved 180 grader, eller til temeraturen er over 75 grader centius
  8. Tag den så ud og skær i fine stykker og server
Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply