Påskehare af trekornsbrød
Blandingen er beregnet til 15 fine påskehare
Tilberedningstid: 10 min.
Hævetid: Natten over
Bagetid: 30 min. på 180 grader
Ingredienser:
- 25 g. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 2 dl. neutral yogurt
- 1 tsk. salt
- 150 g. fuldkornshvedemel
- 150 g. blandet korn (jeg brugte 50 g. hør, 50 g. solsikkekerner, 50 g. sesamfrø)
- 100 g. havregryn
- 350-400 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
- Smuldre gær i en skål og opløs den i vandet
- Tilsæt yogurt, salt, fuldkornsmel, korn og havregryn
- Bland ingredienserne og tilsæt hvedemel
- Ælt dejen godt og stil den køling natten over
- Forvarm ovnen på 180 grader
- Fordel dejen i 16 lige store dele
- Rul 15 lange pølser og 15 små kugler
- Sno påskeharen og lig en kugle i det åbne hul
- Bag på en rist i ovnen i 20-25 min.
Perlebygsalat med edamame bønner
Salaten er beregnet til 4 personer som tilbehør
Tilberedningstid: 60 min.
Ingredienser:
- 150 g. perlebyg
- 100 g. edamame bønner
- 1/2 glas soltørret tomater
- 1/2 rød peberfrugt
- 1/2 gul peberfrugt
- 1 bdt. bredbladet persille
Fremgangsmåde:
- Skyl perlebyg grundigt i en sy
- Sæt vand over kog og hæld perlebyg heri når denne koger
- Lad perlebygen koge i 15.20 min.
- Hæld vandet fra og lad perlebygen køle af
- Skyl og snidt grøntsager og den bredbladet persille fint
- Bland hele salaten og stil på køl indtil servering
Tomatpesto med mandler
Ingredienser:
- 1 glas soltørrede tomater i olie, (280g.)
- 20 g. mandler
- 1 fed hvidløg
- 1/2 frisk lime
- 30 g. parmasan ost
Fremgangsmåde:
- Pres hvidløg og lime og kom i blenderen
- Bland alle ingredienserne i en blender og blend til en lækker cremet masse
- Obs! Jeg bruger olien fra de soltørret tomater men almindelig olie kan også fint bruges
Kartoffelsalat med grønt
Ingredienser:
- 200 g. nye kartofler
- 1 bdt. forårsløg
- 1 bdt. friske radiser
- 150 g. fosne ærter
- 1 bdt. frisk persille
Dressing:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. sennep
Fremgangsmåde:
- Rens og kog kartoflerne og lad dem køle af
- Rens forårsløg og radiser og snit dem fint
- Tø ærterne op i en skål med koldt vand
- Hak persillen fint
- Bland alle ingredienser i salaten
- Bland olie og eddike i en skål og smag til inden den blandes i salaten
Persilledressing med neutral yogurt
Ingredienser:
- 3 spsk. creme fraiche
- 2 spsk. neutral yogurt
- Saften fra en 1/2 lime
- 1 spsk. sukker
- 1 bdt. frisk persille
Fremgangsmåde:
- Skyl og hak persillen fint
- Bland dressingen og stil på køl indtil servering
Svinemørbrad med spinatcreme
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad
- 1/2 pk. seranoskinke
- 100 g. frisk baby spinat
- 50 g. friske champignon
- 1/2 pk. philadelphia neutral
Fremgangsmåde:
- Rens champignon og snit dem fint
- Skyl spinaten og snit dem groft
- Bland champignon, spinat og philadelphia og stil den på køl
- Skær mørbraden fri på store sener og skær en dyb flænge i midten af mørbraden, så der er plads til fyldet
- Smør så fyldet ud i mørbraden og luk den
- Rul serano skinken fint om mørbraden
- Lig den i et ovnfast fad og steg den i midten af en forvarmet ovn i 30-40 min. ved 180 grader, eller til temeraturen er over 75 grader centius
- Tag den så ud og skær i fine stykker og server
No Comments