In Opskrifter/ SALAT

Palmesalat med rødebede og butternut

Hold nu op…. En palmesalat med rødebede og butternut, så eksotisk må man sige. Men den er god nok. Butternut smager dejlig sødt og er brød i konsistensen, den minder faktisk en del om hokkaido men smager ligeså fantastisk. Så jeg tænkte, hvorfor ikke lave en let palmesalat med rødebede og butternut. Egentlig er det ikke alle “almindelige” mennesker, andet end os madnørder som undertegnede, der kender til palmekål. Men bare roligt, palmekål smager ret meget ligesom grønkål og så alligevel ikke. Personligt foretrækker jeg palmekål, idet den har en lettere men stadig sprød konsistens. Så spring endelig ud i det, den smager super skønt. Er du udover palmekålen, en smule tilbageholdende overfor sammensætningen og det at der ikke er en dressing i, så jeg kan forsikre dig om at du helt sikkert vil elske den og især hvis du er til rodfrugter 🙂

img_7886

Salaten er beregnet til 2 pr. som tilbehør
Tilberedningstid: 45 min.

Ingredienser:

  • 1/2 butternut
    • 2 spsk. olie
    • 1 tsk. chiliflager
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • salt og peber
  • Kerner fra butternut
    • 1 tsk.. smør
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 tsk. chiliflager
  • 1 mellemstor rødbede
  • 6 blade palmesalat

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Halver butternut og tag kernerne ud med en ske
  3. Skær skallen af butternuten, skær den i skiver og lig i et ildfastfad
  4. Skræl bedrøden og skær ligelede denne i skiver, brug evt. et mandolinjern
  5. Fjern det overskydende kød fra kernerne og lig dem i et andet ildfast fad
    1. Hæld smør og bland med de valgte krydderier
  6. Sæt begge fade i ovnen og bag i 20-25 min. rod i det hver 5 min. i begge fade
  7. I mellemtiden skæres palmesalaten groft og der hældes kogende vand over for at blanchere dem
  8. Anret salaten på et fad og top med sesamfrø

 

img_7894

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: