In Måltider

Rødbededeller med spidskålssalat

Endelig torsdag….. Torsdag betyder herhjemme vegetardag, hvilket nogle gange kan være rigtig rart hvis der er spist lige lovlig meget kød i ugens løb. I dag kunne den ikke stå på andet end de lækre saftige rødbeder der pipper op af jorden alle steder. Den stod der på lette rødbededeller med en sprød spidskålssalat til. Føler man at der mangler noget, er friskbagt madbrød også et hit til.

Dejlig nemt, hurtigt og så smager det virkelig lækkert 🙂

 

roedbeder

Retten er beregnet til 2 personer.

Ingredienser:

  • 2 store rødbeder (ca. 1 kg.)
  • 2 spsk. revet ost
  • 2 spsk. husk
  • 5 økologiske æg
  • salt og peber

Spidskåldssalat:

  • 1/4 del rødspidskål
  • 1 håndfyld friske bønner
  • 50 g. squash
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 2 spsk. tranebær
  • 2 spsk. majs

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sennep
  • Salt og peber

Rødbededeller med spidskål

Fremgangsmåde:

Spidskålssalat:

Tag en skål til salaten. Flæk så spidskålen på langs så den går i to stykker. Derefter flækkes den ene halvdel yderligere og kålen snittes fint.  Skyl bønnerne og skær dem over to gange så de bliver til mundrette stykker. Kog nu vand og hæld udover bønnerne i en skål. Lad bønnerne ligge heri i små 5 min. inden de tages op og ligges i serveringsskålen. Snit ligeledes squash og tilsæt dernæst de resterne ingredienser.

Dressing:

Bland alle ingredienser i en skål og rør til sennep er opløst. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen ud over salaten og vend salaten med hænderne så dressingen kommer godt rundt.

Rødbedeller:

Start med at skrubbe de friske rødbeder, riv dem derefter på et rivejern. Tilsæt så ost, husk, æg, salt og peber og rør rundt. Varm en pande, tilsæt en smule olie og steg så dellerne til de er gyldne på hver side. Efterhånden som de bliver færdige ligges de på en tallerken med staniol over.

Rødbededeller med spidskål

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply