In Salater

Rødkålssalat med bagt hokkaido

Kan der godt være bagt hokkaido i en rødkålssalat? Er det ikke en smule besynderligt? Det passer da slet ikke sammen, gør det? Jeg tror bare jeg springer over og tager kød og kartofler.

Alle de fordomme og tanker om hvordan grøntsager burde og ikke burde sættes sammen, er alt sammen noget vi forestiller os ikke kan kunne lige og derfor ikke vil smage på. Vores erfaringer  og den madkultur vi er vokset op i hjemme i de forskellige hjem påvirker ligeledes vores åbenhed omkring at prøve nye ting.

Herhjemme prøver vi konstant nye udfordringer i køkkenet. Men hvorfor? Jo, jeg synes det er super ærgerligt at vi sætter os selv begrænsninger for hvad vi kan og vil spise og ikke skal spise. I bund og grund kan vores smagsløg lide størstedelen af de forskellige fødevarer og spiselige elementer der er at finde i naturen. Men oftest er det os selv der vi spænder ben for os selv og vores egen ve og vel. Selvfølgelig er der nogle fødevarer vi at natur ikke bryder os om, og har du først vænnet dine smagsløg til ikke at spise bitre sunde fødevarer, så bliver det en udfordring i sig selv, at synes om efteråret og vinterens skønne grøntsager. De er nemlig fuld af bitterstoffer, især kål. Hvilket vi bør spise rigeligt af i vinterhalvåret, simpelthen af den simple årsag at kål og andre bitre grøntsager er sprængt fuld af de vitaminer vi går og mangler i den kolde tid.

Er du en af dem der helt sikkert IKKE har tænkt sig at tage en portion af denne lækre rødkålssalat med bagt hokkaido op på tallerken hvis den stod på middagsbordet? Så genoverveje lige om ikke det er et forsøg værd. Jeg lover dig at du vil føle dig mere energisk og overskuddet og glæden vil ligeså stille snige sig ind på dig 🙂

Rødkålssalat med bagt hokkaido

Salaten er til 2 personer
Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser:

  • 1/4 del rødkål
  • 1/4 del Hokkaido græskar
    • 1. spsk olivenolie
    • 1 spsk. gurkemeje
    • 1 fed hvidløg
  • 80 g. valnødder
  • 1. bdt. frisk persille

Honning vinaigrette:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. honning

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Skyl og halver græskaret
  3. Fjern sten og løst kød
  4. Skær græskaret i mindre mundrette stykker
  5. Fordel græskaret i et ildfast fad
    1. Press hvidløg udover
    2. Hæld olie, gurkemeje og chiliflager udover og bag i 10 min.
  6. Bland honning vinaigretten og smag til
  7. Snit rødkål og bland med med honning vinaigrette
  8. Hak valnødder og bland op i rødkål
  9. Klip og snit persille
  10. Bland salaten og anret salaten på et fad

Rødkålssalat med bagt hokkaido

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply