In BRØD/ Opskrifter/ SNACKS & MELLEMMÅLTIDER

Skolerugbrød med rosiner og tranebær

Skolerugbrød med rosiner, tranebær og solsikkekerner

Som mange andre har jeg været hjemme i familiens lag her i påsken hvilket altid er en fornøjelse. 🙂 Jeg elsker naturen i det sønderjyske og skulle selvfølgelig ud og lufte løbeskoene i den friske forårsduft, under min løbetur kom jeg forbi min gamle folkeskole jeg ikke har set i svarende til 10 år, hvilket var lidt sjovt at løbe forbi. Den gamle bygning står der sørme endnu tænkte jeg og så løb tankerne ellers i strid strøm om minder fra min folkeskoletid. Noget af det jeg husker bedst var spisefrikvarterne, her suste jeg ofte ned i de “smås” kantine hvor der blev solgt en masse lækre og sprøde snacks, egentlig meget sunde men man skulle være hurtig for der blev kun solgt et bestemt antal og så var der udsolgt. Det er HER disse skolerugbrød kommer ind i billedet. 🙂 De skulle nemlig altid købes ligegyldig hvor mange spisepenge jeg havde fået med. Jeg kunne derfor ikke lade være med at tænke på at jeg højst sandsynlig ikke er den eneste der har disse minder fra folkeskoletiden. 🙂 En dejlig uforpligtende og afstressede tid, hele verden lå for vores fødder, og den dag i dag er det sjovt at tænke tilbage på disse minder og på hvordan de forskellige skolekammerater lever deres liv nu.

Ja, I kan nok høre det er rent nostalgi for mig men mon ikke du også har nogle skønne minder der stadig gør dig blød? Jeg har hvert fald masser 🙂

Skolerugbrød med rosiner, tranebær og solsikkekerner

Indgredienser:

 • 2 dl. knækkede rugkerner
 • 2,5 dl. vand
 • 2 dl. havregryn
 • 2 dl. rugmel
 • 1 dl. hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. fint salt
 • 2 dl. yoghurt
 • 250 g. blandet tranebær og rosiner
 • 200 g. solsikkekerner

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen på 200 grader
 2. Kog rugkerner i en lille gryde med vand og lad dem simre et par minutter
 3. Bland havregryn, rugmel, hvedemel, bagepulver og salt i en stor skål
 4. Tilsæt rugkerner og vand og bland massen godt sammen
 5. Rør yoghurt i dejen
 6. Vend tranebær og rosiner i dejen
 7. Fordej dejen til 10 små rugbrød og rul dem i solsikkekernerne
 8. Lig de små rugbrød på en beklædt bageplade og bag i 30 minutter

Piiist… Har du ikke alle ingredienserne hjemme eller er overskuddet der ikke lige, er jeg sikker på en rugbrødsblanding er fint som alternativ 😉 Se evt. opskriften på Rugbrødsboller med chokoladestykker.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 • Reply
  Anne Holm
  25. oktober 2016 at 6:36

  Hej Nanna,
  “Hak chokoladen”, står der? Men skal der chokolade i?
  Der står ikke i ingrediens-listen…
  Men måske ikke så ringe en idé :O)
  /Anne

 • Reply
  FrøkenMadglad
  30. oktober 2016 at 19:14

  Hej Anne,
  Neeej, det er måske ikke så dårligt endda 🙂
  Men håber du fik lavet dem uden at bruge noget hakkede chokolade?!
  Jeg har rettet den helt til nu, det beklager jeg 🙂
  // Nanna

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: