In Opskrifter/ SALAT

Bedstes smilende påskeæg

Påsken har jeg som mange andre, tilbragt sammen med familien. Besøget til Sønderjylland var fyldt med hyggelige stunder og masser af kærlighed. Dette gælder også fra min kære Bedste som er som bedstemødre er flest, nemlig et leksikon indenfor lækre smagsfulde opskrifter, og i denne hyggelige ferie skulle jeg da også lige have et lille fif, til en hurtig påskesalat. Resultatet kan I jo selv vurdere, det eneste der er at sige er, at vi i den sønderjyske familie er helt vilde med min Bedstes smilende påskeæg . 🙂

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser:

  • 500 g. friske grønne asparges
  • 1/2 tsk. groft salt (havsalt)
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 1/2 spsk. vand
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 tsk groft salt (havsalt)
  • Friskkværnet peber, smag til.
  • 1 dl. frisk klippet purløg
  • 1,5 dl. fromage frais
  • Evt. friskbagt flute som tilbehør.

Fremgangsmåde:

Sennepscreme: Æggeblommer, vand og sennep hældes i en gryde og piskes jævnt i 5-8 min. Hæld massen i en skål og vend honning, salt, purløg og fromage frais, og smag til med peber.

Asparges og påskeæg: Skyl asparges og knæk det nederste af, lad en pande blive varm, (her kan en grillpande med fordel bruges) steg eller grill aspargesene på to sider i små 2-3 min. på hver side. Tag aspargesene af varmen og drys med groft salt.

Kom æggene i en gryde og hæld kold vand i så der er et pr. cm fra bunden. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 6-7 min. hvorefter de tages af varmen, vandet hældes fra og kold vand hældes i til æggene er dækket, lad æggene ligge i det kolde vand 1 min. Pil æggene og halver dem inden den anrettes. Find et fad og smør sennepscremen herpå, læg de grillede asparges, de smilende æg og drys til sidst med frisk klippet purløg.

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: