In Snacks og mellemmåltider

Sønderjydens knasende knækbrød

Sønderjydens knasende knækbrød

En snack eller mere rettere sagt et mellemmåltid jeg aldrig kan blive træt af, så er det Sønderjydens knasende knækbrød. Et er at de er lækre knasende og smagsfulde, et andet er at jeg helt selv kan bestemme hvilket udsende de får, mængde og ikke mindst hvilke kerner jeg vil have i, og bedst af alt er de perfekte til en ostemad med marmelade, evt. en marmelade med solmodne blommer. Det gør bare en forskel i forhold til dem man køber 🙂
Er du også træt af kedelige købe knækbrød der ikke rigtig smager af kongens mønt? Så kast dig endelig ud i denne opskrift, jeg lover dig at når du først har smagt disse her. Går der længe før du igen overvejer at købe nogle.

Sønderjydens knasende knækbrød

Opskriften giver en bagplade
Ingredienser:

  • 1 dl. økologisk hvedemel
  • 2 dl. rugemel
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. rapsolie
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk. groft salt

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål, hæld derefter massen ud på et stykke bagepapir, lig et stykke bagepapir ovenpå massen og fordel den med en kagerulle til et jævnt lag. På den måde undgår du en masse unødige masse udover det hele. Tag en pizzaskære og skær massen ud i stykker som du ønsker knækbrødet.

Bag nu knækbrødet ved 200 grader i en varmlufts ovn i 15-20 min.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply